14.3 C
Amposta

Íngrid Roca exposa els primers resultats del nou model assistencial de l’Hospital de Móra d’Ebre

Èxit del projecte d'humanització de l'Hospital Comarcal Móra d’Ebre al Pla de Salut de Catalunya 2021-2025

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El projecte d’humanització que l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre porta implementant durant l’últim any va ser una de les iniciatives escollida pel Departament de Salut per ser exposat a la Jornada de presentació del Pla de Salut 2021-2025, que es va realitzar el dijous 17 de març al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Íngrid Roca, directora d’Infermeria de l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre, el va presentar a la Taula 3, que portava per títol: Palanques de canvi transversals, on es presentaven experiències d’èxit basades en els eixos del nou Pla de Salut.

L’Hospital Comarcal Móra d’Ebre aposta per treballar la humanització com a pilar en el seu pla estratègic en totes les seves línies d’atenció, a les persones ateses i als professionals. Roca va defensar la humanització transversal com a model de transformació per tal que els professionals puguin cuidar, la persona que hi ha darrere de cada pacient, amb els millors estàndards de qualitat.

Alguns dels resultats obtinguts que va presentar Roca durant la jornada són: la contenció zero a la Unitat d’Atenció Intermèdia, la creació de la Comissió d’Humanització, la formació i capacitació a l’equip multidisciplinari, la implementació de Bones Pràctiques per part del grup promotor i l’increment dels agraïments a la Unitat d’Atenció al Ciutadà. A més, de la formació que encara realitzen al centre amb el tratge de simulació Max que permet als equips sentir, en pròpia pell, les limitacions físiques i sensorials de la persona en situació de dependència.

I pel que fa als professionals, un 53% de la plantilla de l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre ja ha rebut la formació en estratègies pràctiques per millorar el seu benestar emocional. Després d’un any, els grups enquestats puntuen de manera excel·lent, les habilitats i eines apreses. Des de la direcció del centre ja tenen previst seguir amb la capacitació de la resta de professionals durant aquest any 2022.

La jornada de presentació del Pla de Salut 2021-2025 va tenir lloc a la sala oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya el passat dijous 17 de març, i va comptar amb conferències rellevants, com ara la del Director de l’Observatori Europeu de Sistemes i Polítiques de Salut, Josep Figueras, o la d’Emma Giner, experta en Persones i Organitzacions. També es van fer taules a càrrec de professionals de diferents àmbits de la salut de Catalunya, per explicar experiències que s’estan duent a terme arreu del territori i que inspiren els models de treball proposats en el nou pla, com és el cas de l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -