CulturaEbreNotícies

Inaugurada la Casa de la Jota al Museu de Tortosa

El Departament de Cultura ja ha catalogat l'espai com a centre d'interpretació

Redacció.- Ja és una realitat. Aquest dissabte es va inaugurar la Casa de la Jota al Museu de Tortosa, de la mà de l’alcadessa, Meritxell Roigé, i un dels impulsors de la iniciativa, el músic ebrenc, Arturo Gaya. Segon informa el consistori, el Departament de Cultura ja ha catalogat l’espai com a centre d’interpretació.


Aquesta proposta serà permanent i es farà difusió del ball tradicional ebrenc i també se’n facilitarà l’estudi. El nou espai ocupa el pavelló número set del complex museístic, a l’antic escorxador municipal. Entre d’altres espais hi ha una sala d’exposició, de visita gratuïta, amb dos mostres. La primera sobre els vessants de la dansa de la jota i una segona amb elements del grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, amb 27 anys de trajectòria. Hi ha també un arxiu, un espai per a activitats pedagògiques, i un altre per a la documentació i la recerca a disposició de tots els investigadors interessats.

El projecte compta amb el suport de l’Aula de Música Tradicional i Popular a les Terres de l’Ebre, de l’escola de ball, cant i música tradicional Lo Planter, i de les colles de cultura popular de la ciutat, amb les quals s’han signat convenis de col·laboració.

 

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close