14.3 C
Amposta

Inaugurada la Casa de la Jota al Museu de Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Redacció.- Ja és una realitat. Aquest dissabte es va inaugurar la Casa de la Jota al Museu de Tortosa, de la mà de l’alcadessa, Meritxell Roigé, i un dels impulsors de la iniciativa, el músic ebrenc, Arturo Gaya. Segon informa el consistori, el Departament de Cultura ja ha catalogat l’espai com a centre d’interpretació.


Aquesta proposta serà permanent i es farà difusió del ball tradicional ebrenc i també se’n facilitarà l’estudi. El nou espai ocupa el pavelló número set del complex museístic, a l’antic escorxador municipal. Entre d’altres espais hi ha una sala d’exposició, de visita gratuïta, amb dos mostres. La primera sobre els vessants de la dansa de la jota i una segona amb elements del grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, amb 27 anys de trajectòria. Hi ha també un arxiu, un espai per a activitats pedagògiques, i un altre per a la documentació i la recerca a disposició de tots els investigadors interessats.

El projecte compta amb el suport de l’Aula de Música Tradicional i Popular a les Terres de l’Ebre, de l’escola de ball, cant i música tradicional Lo Planter, i de les colles de cultura popular de la ciutat, amb les quals s’han signat convenis de col·laboració.

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -