14.3 C
Amposta

El Servei d’Intervenció Socioeducativa del Baix Ebre atén 255 famílies

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un total de 255 famílies i prop de mig miler de menors han estat atesos pel Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) del Consell Comarcal del Baix Ebre durant el seu primer any de funcionament. Aquest servei ofereix acompanyament, orientació, assessorament i intervenció, tant de forma individual com grupal, a les famílies amb infants i adolescents de 0 a 18 anys.

Amb aquest objectiu, durant aquest any, el SIS ha desplegat de manera itinerant pels municipis de la comarca diversos serveis d’atenció adreçats a infants i adolescents, i les seves famílies per afavorir el seu desenvolupament personal, la seva integració social i l’adquisició d’aprenentatges, disminuint situacions de risc i prevenint situacions més greus de desprotecció.

El Servei d’Intervenció amb famílies amb infants i adolescents de 0 a 18 anys ha atès en aquest any 40 famílies. Aquest servei ofereix suport, orientació i assessorament a la criança i educació dels fills i filles i en la dinàmica familiar, amb un acompanyament més individualitzat.

L’Espai Abraçades, un punt de trobada de mares i pares on es dona suport a la criança i educació d’infants de 0 a 3 anys, s’ha dut a terme a l’Ampolla i el Perelló, amb la participació de 14 famílies. Fa una setmana ha començat a Roquetes i properament es realitzarà també a Camarles.

El Servei d’Atenció Diürna, que al Baix Ebre rep el nom de la Tribu, es desenvolupa fora d’horari escolar a tots els municipis de la comarca a excepció de Tortosa. A més durant el període de vacances escolars d’estiu la Tribu continua a través del programa de suport al manteniment de les activitats realitzades durant el curs i es garanteix l’àpat dels infants i adolescents atesos.

El Cafè en família, un espai de trobada de mares i pares per compartir i aprendre sobre l’educació dels fills i filles. S’ha fet a Deltebre i Roquetes, adreçat a famílies amb fills que cursen Primària; i a Camarles, adreçat a famílies amb preadolescents. En total han assistit una quarantena de famílies.

El programa Impulsats, que s’ha iniciat amb un grup d’onze adolescents de segon d’ESO de Deltebre, dona una atenció especialitzada a alumnes de Secundària que presenten problemàtiques associades al comportament. Actualment s’està fent una segona edició, també a Deltebre, amb alumnat de primer.

També s’ha donat suport a les famílies dels municipis més petits de la comarca (Alfara de Carles, Benifallet, Paüls i Tivenys) amb la realització de xerrades sobre educació emocional i la importància de quins límits es posen als fills, en les quals han participat 130 famílies.

Pel que fa a la franja d’edat de 16 a 18 anys, actualment els SIS col·labora amb les iniciatives de Garantia Juvenil que impulsa el Consell Comarcal del Baix Ebre.

Les professionals del SIS han valorat molt positivament l’acollida de tots els infants i adolescents i les seves famílies, així com la col·laboració de tots els ajuntaments i entitats de la comarca, i han remarcat la voluntat de seguir treballant en la millora del servei i en la posada en marxa de nous projectes.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -