14.3 C
Amposta

Igualtat posa en marxa a l’Ebre l’organisme de protecció i promoció de la Igualtat de Tracte i la No-Discriminació

L'organisme ha rebut una trentena de denúncies en línia en tres mesos

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Igualtat i Feminismes ha posat en marxa a les Terres de l’Ebre l’organisme de protecció i promoció de la Igualtat de Tracte i la No-Discriminació amb el qual es desplega la llei 19/2020, amb el mateix nom. L’Ebre és el primer territori on es presenta l’ens. La secretària d’Igualtats, Mireia Mata Solsona, ha apuntat que des d’aquest dimarts ja es poden presentar denúncies i es pot comptar l’acompanyament en el procés del personal que s’ha format a l’oficina d’atenció ciutadana de la delegació del Govern. Les denúncies per una situació de discriminació s’han de comunicar amb un formulari en línia i des de l’1 de març se n’han rebut 31, de moment sense cap expedient sancionador. La llei tindrà el seu propi règim de sancions a l’estiu.

L’organisme per al desplegament de la llei per la igualtat de tracte i la no discriminació permet la tramitació de les denúncies en línia i a les Terres de l’Ebre ja s’atén i s’assessora sobre la normativa a l’oficina ciutadana del Govern. Com ha apuntat la coordinadora territorial d’Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà, també s’ha iniciat la formació d’administracions, entitats i òrgans privats perquè puguin acompanyar les persones que pateixen situacions de discriminació o que en siguin coneixedores. “Si som conscients que això està passant, ja no val allò de mirar cap a un altre costat”, ha remarcat.

La directora de l’organisme de protecció i promoció de la Igualtat de Tracte i la No-Discriminació, Manuela Fernández Ruiz, i la coordinadora territorial d’Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà Fortuño, en la presentació de l’ens a l’Ebre. ACN

La llei, aprovada per acord de govern el passat 24 de març, protegeix les persones davant de situacions de desigualtat per qualsevol motiu (gènere, edat, capacitats, llengua, origen, religió, entre d’altres) i tant en l’àmbit privat com públic. Com ha explicat la secretària d’Igualtats, es posarà l’accent en “la representació plural” de les administracions del país i en les discriminacions institucionals. “Defensarem les persones en situació de discriminació, en la instrucció de les denúncies, que aniran fins al final, per veure a qui es discrimina i per quins motius”, ha dit Mata Solsona.

A l’estiu, la llei tindrà el seu propi règim de sancions econòmiques, però també es treballarà amb processos de mediació perquè “els fets no es tornin a repetir i no es quedi en una persona i una multa”, una vocació “preventiva” que ha remarcat la directora de l’organisme de protecció i promoció de la Igualtat de Tracte i la No-Discriminació, Manuela Fernández Ruiz.

L’ens no pretén “només canalitzar denúncies” i sancionar situacions de discriminació sinó que liderarà l’acompanyament a la resta d’administracions del Govern i els ens locals “perquè adaptin la llei” a tots els àmbits, amb “polítiques concretes en positiu” per la igualtat de tracte. “És una llei molt àmplia i ens interpel·la a totes”, ha reclamat la directora. “Sabem que sancionant, es pot quedar aquí i cal actuar en la prevenció, fins i tot en situacions més greus que puguin arribar a l’àmbit penal”, ha afegit Fernández Ruiz.

A les Terres de l’Ebre ja s’han començat a formar personal dels equips dels serveis integrals d’atenció a les dones i també equips d’acollida i continuarà amb altres equips dels ens locals i altres col·lectius.

La secretària d’Igualtats, Mireia Mata Solsona, i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, presidint la jornada de presentació al territori de l’organisme de protecció i promoció de la Igualtat de Tracte i la No-Discriminació. ACN

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -