14.3 C
Amposta

Hidrats de carboni a la nit

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Hi ha una creença forta estesa que diu que prendre hidrats de carboni a la nit engreixa…

Sí que és veritat que en el col·lectiu d’esportistes hi ha certa creença de què prendre hidrats de carboni a la nit engreixa. Però no hi ha cap base científica en aquesta afirmació. És un mite que es va estendre pel boca a boca, i perdura, principalment a algunes de les sales de peces dels gimnasos, però que, en definitiva, no té una base científica sòlida. De fet, alguns estudis confirmen que és del tot indiferent l’hora del dia en què es consumeixin. I alguns estudis inclús conclouen que a la nit és millor per consumir hidrats de carboni.

Guanyar pes o no depèn més aviat del desequilibri entre les calories que s’ingereixen i les que és cremem. Un gram d’hidrats de carboni segueix sent un gram, tant a les 7 del matí com a les 7 de la tarda.

Tot parteix de la idea que a la nit el metabolisme és més lent i no és capaç de cremar les nombroses calories procedents dels hidrats consumits poc abans d’anar-se’n al llit. No obstant això, se sap que durant el son el metabolisme no es paralitza i l’organisme, per mantenir viu el cos, segueix necessitant l’energia que proporcionen els hidrats i altres nutrients dels aliments que es puguin prendre. I en quantitats gens negligibles.

Si hi ha qui afirma que s’ha aprimat des que ha deixat de prendre hidrats de carboni a partir de les set de la tarda. S’ha de donar-li crèdit a això. Però té una altra explicació: la major part de les calories es consumeixen durant la primera meitat del dia. El que significa que qualsevol aliment que es prengui en el sopar s’acumula al de la resta del dia. No obstant això, tampoc és aconsellable, en absolut, no sopar. Podria portar a un dèficit alimentari. Així que cal controlar el que es pren de nit tenint en compte el que ja s’ha menjat la resta del dia. Es tracta, simplement, de sumar calories i fer una mena de balanç calòric.

Segons alguns estudis, sembla demostrat que en adults obesos que sopaven amb aliments relativament rics amb hidrats de carboni perdien un 2 % més de pes que els consumien hidrats de carboni repartits durant tot el dia.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -