14.3 C
Amposta

Graven un porc senglar passejant per Ulldecona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Fa més de vint anys que la població de porcs senglars a Catalunya va augmentant. Aquest creixement ha originat que hi hagi conflictes tant a les zones rurals com als nuclis urbans i, per tant, és una problemàtica que cada vegada és més habitual. En el cas de les zones rurals els senglars fan destrosses als camps i es mengen la collita. En zones urbanes poden causar danys en els parcs i jardins, tomben els contenidors perquè cerquen aliments, poden provocar accidents de trànsit i són un perill per a les persones perquè poden transmetre malalties i paràsits.

Just aquesta setmana una persona ha gravat amb vídeo un porc senglar adult passejant per l’avinguda de les Escoles d’Ulldecona, al Montsià, de matinada. Segons apunta l’Ajuntament, no ha causat cap destrossa al municipi, però el que sí que ha provocat és expectació entre els veïns i veïnes del poble. Podeu veure el vídeo a continuació:

Vídeo viral d’un porc senglar passejant per Ulldecona | Autor desconegut

Les batudes només se centren a controlar el nombre d’animals dins les zones forestals, però no solucionen els conflictes que ocasionen amb els humans. És més, segons un estudi realitzat pel SEFAS, les denuncies per problemes derivats de la presència de porcs senglars a les zones urbanes i periurbanes són més abundants a l’època de caça (de setembre a febrer), ja que els animals utilitzen aquestes zones de seguretat com àrees de refugi.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -