14.3 C
Amposta

Gran qualitat musical i èxit d’assistència al Gran Concert de la Cinta de Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’habitual cita anual del Gran Concert de la Cinta de la mà de la Reial Arxiconfraria va superar, dissabte 10 de setembre, qualsevol de les millor expectatives, tant pel nivell dels músics i cantants convidats per l’ocasió, com per la resposta del públic omplint la Catedral de Tortosa.

El concert va comptar amb la Banda Simfònica de la Ciutat de Guadix dirigida per Ricardo J. Espigares, i el Coro d’Òpera de Granada sota la direcció de Pablo Gerrero. L’obra, el Rèquiem de Mozart, gràcies a les habilitats dels directors i dels intèrprets, acomodant l’obra a les característiques acústiques del temple, van propiciar una actuació extraordinària, amb una hora plena de força i d’un color musical que no va passar desapercebut per part d’un públic que dedicaria una de les ovacions més llargues que es recorden mai a la Catedral. La complicitat constant amb la batuta del mestre Espigares per part de la banda, del coro i la soprano Teresa Villena, la mezzo soprano Leticia Rodríguez, el tenor Luis David Barrios, i el baríton Andrés Merino va magnificar encara més la Missa Rèquiem de Mozart, una obra inacabada que va completar el seu deixeble Franz Xaver Süssmayr.

Els músics de Guadix, població granadina on va néixer el Bisbe Luís de Tena fundador de la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta, i del que se celebrava enguany els quatre-cents anys de la seva mort, acabarien conquistant al públic amb tres interpretacions finals: Nostra Reina d’Octavi Ruiz, composta l’any 2019 amb motiu del quart centenari de l’Arxiconfraria, el pasdoble-himne Tortosa, i l’himne de la Cinta cantant per tot el públic assistent posat dret.

Joan Bonfill, Primer Majordom de l’Arxiconfraria, reconeixia al final del concert la gran satisfacció que sentien, “ha estat un dia memorable, assistint a una actuació d’uns magnífics músics i cantants de Guadix i Granada als que hem d’agrair la seva predisposició per venir a Tortosa a commemorar l’any dedicat al Bisbe Luís de Tena. Cal donar les gràcies a tots els que han fet possible el concert, des dels companys i companyes confrares, al capítol de la Catedral, a l’ajuntament de Tortosa, la Diputació de Tarragona i a tot el públic assistent”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -