14.3 C
Amposta

Gandesa millora els usos turístics del Balneari de la Fontcalda per dinamitzar l’espai

Les obres es liciten per 180.000 euros i permetran adequar l'allotjament rural i millorar l'accessibilitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Gandesa licita les obres per millorar els espais turístics del Balneari de la Fontcalda. El consistori ha aprovat l’expedient de contractació i el plec de clàusules que regeix l’adjudicació del contracte d’execució de l’actuació, amb un cost de 179.987,50 euros (IVA inclòs). El projecte pretén dinamitzar el santuari amb una millora de les habitacions del conegut com a edifici Bot, perquè es pugui explotar com un allotjament rural tot l’any. Seran estances amb accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, una adaptació que també es farà a l’accés del restaurant. El projecte també inclou la millora del tractament de les aigües residuals i la senyalització de les cinc rutes de l’entorn de la Fontcalda.

Les obres estan cofinançades per la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament de Gandesa. El consistori ha rebut una subvenció del PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya) de 120.000 euros i una de 40.000 euros del PAM (Pla d’Acció Municipal) de la Diputació de Tarragona. Està previst que els treballs es puguin començar a l’octubre i tenen un termini d’execució de 3 mesos.

Com ha destacat l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, per dinamitzar l’espai natural i el santuari calia fer millores a l’allotjament, usat tradicionalment per al pelegrinatge de la festivitat de la Mare de Déu de la Fontcalda. Les obres permetran adaptar els edificis del santuari a la normativa vigent i, amb una llicència d’activitat “actualitzada”, explotar l’edifici Bot com un allotjament rural durant tot l’any. Com el restaurant, el consistori estudia la fórmula per oferir l’explotació a tercers amb una concessió.

Declaracions de Carles Luz, alcalde de Gandesa

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -