14.3 C
Amposta

[Galeria d’Imatges] Els esturions del LIFE MIGRATOEBRE surten de Burdeus cap a la Ràpita

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) està gestionant el trasllat de quatre esturions europeus procedents de Burdeus, (França), juntament amb l’Associació de conservació francesa MIGADO i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

El viatge ha començat des del centre de conservació de St Seurin-sur l’Isle i arribarà a Sant Carles de la Ràpita, on s’ha preparat unes instal·lacions perquè els peixos puguin ser estudiats en la seva aclimatació i adaptabilitat.

El viatge és de 700km.  i es calcula que arribaran aquesta nit a les 11.  Per aquest trasllat  s’ha organitzat un camió aclimatat a -2 ºC, amb dos tancs de 2,5m de diàmetre i una capacitat de 3.000l. d’aigua. Els esturions van acompanyats per uns tècnics que supervisaran en tot moment el nivell de salinitat, d’oxigenació de l’aigua i de l’espai, per a què els peixos no pateixin cap mena d’estrès.

Un cop arribin a les instal·lacions de l’IRTA a la Ràpita, s’ha disposat de tancs d’aigua de 62 m3, on romandran 30 dies abans de la seva exposició pública. Els exemplars hauran d’estar aïllats per estudiar els seus hàbits alimentaris i comprovar les seves condicions d’adaptabilitat, ja que la salinitat de l’aigua evolucionarà del 20% al 35%, en 15 dies.

Aquesta serà la primera fase del projecte MigratoEbre per obtenir dades i esbrinar si l’esturió europeu pot tornar al riu Ebre, quatre dècades després.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -