14.3 C
Amposta

Gairebé un centenar d’adolescents participen en les activitats de l’Oficina Jove de la Terra Alta

El Casal Jove és l’activitat més multitudinària que aglutina els adolescents que estan a cavall de l’educació primària i la secundària

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Gairebé un centenar de joves de la Terra Alta han gaudit, durant aquest mes de juliol, de les activitats que ha ofert l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Terra Alta. Per quart any consecutiu, del 5 al 7 de juliol, s’ha dut a terme el Casal Jove d’Estiu a l’Institut Terra Alta de Gandesa amb la col·laboració del programa Temps x Cures del departament d’Igualtat i Feminismes i l’àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal de la Terra Alta. Es tracta d’un projecte que forma part de les bones pràctiques d’Educació 360, un model d’èxit que es ve repetint als llarg d’aquests quatre anys, on hi participen joves que han acabat 6è de primària i 1r d’ESO. L’objectiu del Casal Jove és el de crear nexes d’unió entre l’alumnat que començarà al centre el proper curs i el que ja fa un any que hi va entrar. D’aquesta manera, tots els estudiants poden conèixer les instal·lacions i fer relacions d’amistat gràcies a la realització de diferents activitats i de dinàmiques participatives que permeten teixir llaços de cara al proper curs escolar.

El Casal Jove d’Estiu, amb una setantena d’inscrits, ha anat a càrrec de Punt Sud, una entitat de lleure sense ànim de lucre de Gandesa que compta amb una trajectòria de més de vint anys que, en edicions anteriors, també ha gestionat aquesta activitat. El projecte educatiu d’enguany ha tingut com a eix principal les violències i les discriminacions, com ara l’assetjament, les discapacitats, l’LGBTIfòbia, la violència masclista i tot allò implícit que aquestes situacions comporten.

Per altra banda, i emmarcats també en el programa Estiu #JovenTActiu, s’han realitzat tres cursos de formació en el lleure i l’educació per tal de millorar l’ocupabilitat de les persones joves de la comarca.

En primer lloc, juntament amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, es va dur a terme el curs de monitoratge en el lleure, adreçat a joves a partir de 18 anys. El curs es va realitzar entre el 3 i el 15 de juliol i, malgrat que algunes persones no van poder accedir-hi a causa de les places limitades, una desena de joves terraltins es van poder formar per adquirir les tècniques per organitzar activitats de temps lliure.

En segon lloc, deu joves també de la nostra comarca van realitzar el curs de premonitor en el lleure entre els dies 10 i 22 de juliol. Aquest és un curs introductori al món del lleure i l’esport des del vessant educatiu adreçat a joves que tenen entre 14 i 17 anys que volen participar, col·laborar o ajudar en activitats d’educació en el lleure.

Finalment, la setmana del 24 al 28 de juliol, les activitats formatives van finalitzar amb el curs de vetllador escolar. Mitjançant aquesta formació es pretenia aportar els coneixements necessaris perquè les persones es formin com a monitores de suport a l’aula a la infància amb necessitats educatives especials. En aquest curs, els participants són capaços capaç de modificar continguts i metodologies didàctiques per atendre les necessitats de l’alumnat amb necessitats educatives especials per garantir la seva participació dins l’escola.

Casal Jove Terra Alta

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -