14.3 C
Amposta

Gairebé 300 universitaris volen col·laborar als centres sanitaris de l’Ebre i Tarragona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Fins a 270 estudiants universitaris de l’Ebre i Tarragona s’han ofert als centres sanitaris i hospitals per col·laborar durant en la gestió de la pandèmia. Fins a 31 facultatius s’han posat amb contacte amb el Col·legi de Metges de Tarragona per donar suport davant la infecció del covid-19. 11 són metges MIR llicenciats aquest any, 2 que estaven jubilats, 5 més en exercici i la resta són metges no comunitaris que esperen l’homologació del seu títol. També s’han sumat a la crida 15 infermers, auxiliars d’infermeria i tècnics de radiodiagnòstic. Al Col·legi d’Infermeres i Infermers de la Demarcació s’han apuntat la borsa de voluntaris 32 professionals. Es destinaran a cobrir les tasques assistencials que el Departament de Salut consideri necessàries.

Fins a 270 estudiants de diverses especialitats han mostrat el seu suport per col·laborar en aquesta crisi. Els estudiants de medicina, infermeria o fisioteràpia han estat els més nombrosos però també estudiants d’altres especialitats com nutrició, veterinària o fins i tot de ciències biomèdiques s’han posat en contacte per poder col·laborar de forma desinteressada.

Cinc alumnes voluntaris de Medicina i Ciències de la Salut de la URV ja donen suport a l’hospital Sant Joan de Reus, a la unitat de Salut Laboral i Medicina Interna, fent suport telefònic i en tasques administratives.

D’altra banda, els estudiants dels darrers cursos de Medicina i d’Infermeria passaran a integrar una llista de personal que el Departament de Salut podria contractar de forma temporal a l’empara del Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel covid-19. Aquest decret preveu que les autoritats sanitàries puguin fer contractes laborals temporals als estudiants de darrer any de Medicina i d’Infermeria en concepte de suport a la resposta assistencial a l’epidèmia de coronavirus.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -