14.3 C
Amposta

Fornós: “Catalunya ha de ser un país agroalimentari de referència”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La diputada republicana Irene Fornós ha reivindicat al Ple del Parlament que “Catalunya ha de ser un país agroalimentari de referència que garanteixi la sostenibilitat ecològica i ambiental de tota la cadena alimentaria; i tot això implica impulsar la bioeconomia i transformar el sector agroalimentari, forestal i marítim”.

Fornós, que ha destacat la feina feta des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha preguntat a la consellera Teresa Jordà pel contingut del Pla de reactivació i transformació del sector agroalimentari, forestal i marítim presentat amb el Vicepresident Aragonès, i que comportarà una inversió de 3.000 milions d’euros. A més també  li ha preguntat per les actuacions del Departament en relació amb l’impuls de la bioeconomia i la transformació dels sectors esmentats.

La diputada ha recordat que la Crisi de la Covid 19 demana respostes i ofereix oportunitats per “reduir les desigualtats, reforçar l’estat del benestar i la capacitat productiva del país, accelerar la transició cap a un model econòmic més sostenible i nous models de producció i distribució alimentària”.

Fornós ha afirmat que “la resposta a la crisi ha  de ser a la vegada una oportunitat per fer valdre el potencial del  sector agroalimentari del país i el seu paper rellevant en l’equilibri territorial”.  Sense oblidar que “la sobirania alimentària és un eix estratègic que tots els països han de tenir, i Catalunya també”.

La diputada republicana ha apuntat que cal treballar per “assolir les fites globals europees que fixa l’Agenda 2030, i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides; així com els plans europeus centrals per a la recuperació econòmica i social, el Pacte Verd Europeu i l’Estratègia Digital Europea”.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -