14.3 C
Amposta

Finalitzen les actuacions de millora en dues lleres de la Ribera d’Ebre

Aquests treballs s'emmarquen dins de les accions de conservació de lleres de la CHE per millorar el coneixement de la conca i l'espai fluvial

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic) ha finalitzat dues actuacions de millora de la capacitat de desguàs en lleres de les Terres de l’Ebre. En concret, al barranc de Sant Jordi, a Benifallet i al barranc Toll de l’Estret, proper a la Palma d’Ebre, però dins del terme municipal de Vinebre. En aquest últim s’han retirat els arbres que van resultar afectats per un incendi l’estiu passat, ja que poden afavorir la formació d’obstruccions.

Els treballs, que van començar el passat 14 d’abril, s’han centrat principalment en la realització de neteges, podes i desbrossaments selectius realitzats de forma manual, respectant la vegetació autòctona, per recuperar la secció de desguàs de la llera i reduir així el risc de desbordament en avingudes.

En el barranc de Sant Jordi, a Benifallet, s’ha actuat sobre un tram d’uns 160 metres que presentava un excés de vegetació (principalment, esbarzers i canyes). En Toll de l’Estret, prop de la Palma d’Ebre, però dins del terme municipal de Vinebre, s’ha intervingut a la zona afectada per l’incendi forestal de la Torre de l’Espanyol per retirar la vegetació arbòria cremada el passat estiu. S’han eliminat els peus afectats en la llera i en zona de servitud, ja que podien caure i generar obstruccions a la secció de la llera També s’han realitzat aclarides i podes per afavorir la regeneració de la vegetació autòctona.

Aquests treballs s’emmarquen dins de les actuacions de conservació de lleres que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre desenvolupa en tota la Conca, a càrrec del seu pressupost, per detectar zones potencialment perilloses i mitjançant el condicionament i neteja de marges, riberes i lleres, millorar la capacitat de desguàs del riu i en cas d’avingudes, evitar desbordaments.

La restauració fluvial és, a més, una de les mesures del Pla de Gestió de Risc d’Inundació de l’Ebre, resumides en la fórmula bàsica 3P + R (prevenció, protecció, preparació i reparació). Els seus objectius fonamentals són la millora del coneixement de la demarcació (a més informació, diagnòstics més precisos i mesures més encertades) i la millora de l’espai fluvial, bàsiques per a la protecció del domini públic hidràulic i per assolir el bon estat de les masses d’aigua, que són alguns dels eixos principals de la gestió en el nou cicle de planificació de les Terres de l’Ebre.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -