14.3 C
Amposta

Èxit rotund de l’acte inaugural de l’Any Francesc Llop i Marqués a Campredó

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’acte inaugural de l’Any Francesc Llop i Marqués a Campredó va comptar amb tots els ingredients necessaris per tal de gaudir d’una magnífica vetllada cultural. Organitzat per la Regidoria de Cultura, va tindre lloc a l’Espai Cultural La C: un edifici de notable bellesa arquitectònica, recentment estrenat, que esdevingué l’indret ideal per a la celebració de l’homenatge artístic previst. Més d’un centenar de persones van poder gaudir d’un espectacle creat amb la idea d’homenatjar l’art en la seua globalitat: una interrelació real de poesia-text literari-música-pintura.

Tot un seguit de rapsodes (Vicent Pellicer, Rosa Carles, Conxita Jiménez, Sàgar Malé, Mònica Subirats i Emigdi Subirats) van realitzar una lectura interpretada d’un text literari que retratava la llarga trajectòria humana i artística del pintor impressionista campredonenc (Campredó 1873 – Barcelona 1970). Al bell mig del text, l’actuació musical de la jove cantant Alba Figueroa va portar els aires mexicans, parisencs i catalans, que tornaven a retratar la vida de Francesc Llop.

La presidència de l’acte inaugural va anar a càrrec del pintor tortosí Jaume Rocamora, en una mena de bateig de l’Any que faran tres grans artistes ebrencs, també el ceramista Joan Panisello i l’escultora Cinta Sabaté. Pintura-escultura-ceràmica tornen a conformar una unitat ideal per a una commemoració de les característiques ideades pel govern de Campredó.

La pintora Neus Arasa, com a presidenta de l’Associació Amics de Francesc LLop, va presentar un nou quadre de l’il·lustre pintor campredonenc, que retrata la vila del Montblanc, que passarà a formar part de la col·lecció de la Sala d’art que porta el seu nom, la qual està situada al costat de la Biblioteca Manuel Pérez Bonfill. Aquesta col·lecció també ha rebut la cessió, mitjançant un conveni durant un període de temps determinat, de set obres dels col·leccionistes Antoni Martínez i Gonzalo Julve. Una magnífica notícia que donava colofó a una jornada on L’ART va agafar una conjuntura uniforme en tot moment.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -