14.3 C
Amposta

Èxit de la XVIII Fira de la Cirera de Paüls

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Balanç positiu de la XVIII Fira de la Cirera de Paüls, tot i que ha sigut una edició semiconfinada i amb una programació adaptada. L’Ajuntament de Paüls fa una valoració positiva del cap de setmana, que s’ha tancat amb èxit d’assistència i vendes, superant amb escreix les previsions inicials de fa unes setmanes. 

“Ha sigut un any molt complex, no ha sigut fàcil tirar endavant aquesta edició, però veure una altra vegada la plaça plena, parades venent cirera, oli, productes i a la nostra gent del poble fent llata, crec que és la millor notícia i ens hem de felicitar per haver-ho pogut fer”, valora l’alcalde de Paüls, Enric Adell, amb paraules d’agraïment per als productors i productores, organitzadors, col·laboradors i visitants.

Esperem al 2022 recuperar la normalitat, amb una Festa de la Cirera per tot el poble i amb totes les activitats que anàvem fent habitualment, com el teatre al carrer i les cercaviles”, confia l’alcalde. “Ens emplacem l’any 2022 a recuperar la Festa de la Cirera i posar al poble al lloc que es mereix: al capdavant de la millor cirera del món”.

Enguany, es va optar per no fer la fira per tot el poble i habilitar un mercat de la cirera a la Plaça Major i Muret per poder comprar directament el producte al pagès, seguint tots els protocols contra la covid-19, control de l’aforament i mesures per mantenir la distància de seguretat. A més del mercat de la cirera i productes artesanals, també es va oferir un programa d’activitats adaptat a l’actual situació de pandèmia, amb tallers infantils de terrissa i manualitats, animació a càrrec de la xaranga Tal com Sona, un espectacle de màgia i, dissabte al vespre, el concert d’Elma. 

Compra directa a través de la web cireradepauls.cat.

Alguns actes es van poder seguir en directe per les xarxes socials de l’Ajuntament i també a la web cireradepauls.cat, on es poden seguir comprant cireres directament als productors i productores locals. Enguany, els productors Mario i Tere, de Cal Faceries, s’han endut el primer premi a la Millor Cirera de la fira.

La XVIII Fira de la Cirera de Paüls va ser inaugurada dissabte per la diputada al Parlament de Catalunya Maria Jesús Viña. Entre tots els visitants que van comprar cireres durant la fira es van realitzar diversos sorteigs de caixes de cireres.

També es va decidir ampliar la zona de terrassa de la restauració en horari de fira, per assegurar les distàncies i donar un millor servei, i es va oferir un servei de taxi gratuït, dels aparcaments fins a la zona del mercat.

Les circumstàncies de la pandèmia ens han condicionat, però el més important és haver pogut tirar endavant la Fira, per la importància que té com a poble i la projecció. Paüls i la cirera fa molts anys que van de la mà i la Fira és una bona mostra de l’aposta que hem fet com a poble d’un producte d’altíssima qualitat i que ens està donant molt prestigi. I això és gràcies al treball de la nostra pagesia, que fa molts anys que treballa les nostres terres i ha apostat per aquest producte”, conclou l’alcalde.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -