14.3 C
Amposta

Èxit d’assistència en els concerts a Flix i Deltebre del DeltaChamber Music Festival

De l’1 al 7 d’agost, es podrà gaudir d’alguns dels plats forts del festival amb un elenc de músics de prestigi internacional a diferents municipis de les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Després d’una intensa setmana d’assajos, tenien lloc els dos primers concerts de la 7a edició, els quals han tingut total èxit de participació. El divendres 29 de juliol, 120 persones van acudir a la cita a l’Església de Santa Maria de Flix, on immersos en el gòtic tardà, entre arcs, capelles i fines columnes, el talent de 3 músics solistes i 6 joves virtuosos del Programa Academy va donar vida a un sorprenent programa de peces fantasioses, “Danses fantàstiques”.

El dissabte 30 de juliol, 140 persones van gaudir de la música de cambra a la Finca de Bombita de Deltebre, concert per al qual les entrades es van exhaurir de seguida. La singular proposta va delectar el públic amb un interessant maridatge on es va combinar natura, una pintoresca i original estructura arquitectònica, i les peces virtuoses de l’acolorit repertori “Danses fantàstiques”.

Com a part del programa pedagògic del festival, enguany s’han recuperat els workshops multidisciplinaris per primera vegada després de dues edicions amb restriccions per la pandèmia. El primer d’ells es va dur a terme el dimarts 26 de juliol, sota el títol “La motivació i la música amb perspectiva musicoterapèutica”, amb Romina Rótulo, musicoterapeuta i professora de sensibilització, iniciació, nivells elementals, cos i moviment a l’Escola Municipal de Música del Perelló. I el segon, realitzat el dijous 28, es va centrar en la “Mobilitat i prevenció de lesions-Fitnes”, amb Oscar Alexander Roldan Agudelo, CEO de Fitmewise i entrenador personal.

Concert a Flix | DeltaChamber Music Festival

Així mateix, el dissabte 30 de juliol, joves músics arribats de diferents comunitats autònomes van participar en l’audició que va tenir lloc a La Lira Ampostina, a Amposta, per seleccionar els membres dels programes Young Talent i Academy 2023. En aquest sentit, Carlos Bujosa Salazar (piano) ha estat el guanyador de l’audició per al Programa Young Talent 2023, i Clara Millet Gomis (violoncel), Ana Mondéjar Amat (flauta) i Manuel del Horno Deza (viola) seran els membres del Programa Academy 2023.

L’esdeveniment de referència de música de cambra del sud de Catalunya es troba ara en el seu equador, encarant la segona setmana amb un programa de concerts molt especial per deixar volar la imaginació amb la fantasia. Entre els dies 1 i 2 d’agost, es realitzaran fins a 24 concerts individuals, per als quals les entrades ja estan esgotades, a la celòquia del Castell d’Amposta i a l’Oficina Municipal de Turisme d’Ulldecona, respectivament.

DeltaChamber Music Festival va ser pioner en importar el format un músic-un oient, el 2020, i encara segueix sent l’únic esdeveniment de l’estat espanyol en oferir-lo. Tornant al format de concert de cambra, el Teatre Orfeó Montsià d’Ulldecona, principal recinte cultural del municipi, acollirà, el dijous 4 d’agost, el programa “Selecció fantasia”, un repertori amb combinacions poc freqüents per viatjar per mons irreals i melòdics. Aquest programa de concert es podrà gaudir també al Museu de Tortosa, el diumenge 7 d’agost, on envoltats d’aquest exponent de l’arquitectura modernista es clourà la 7a edició del festival.

Per la seva banda, els icònics concerts centrals del festival, se celebraran el divendres 5 i el dissabte 6 d’agost, al Museu de les Terres de l’Ebre, a Amposta, i els acompanyarà una delicada actuació de dansa clàssica a càrrec de l’ampostina Cristina Porres Mormeneo, primera ballarina de ballet del Royal Ballet Fehérvar d’Hongria. A més, l’espai s’ambientarà amb les aurores boreals de colors oscil·lants de la instal·lació efímera “L’AURORA”, de l’Estudi d’Arquitectura Pere Socias Julbe. La programació i les entrades estan disponibles al web deltachambermusicfestival.com.

Creat, desenvolupat i impulsat pels ampostins Laura Ruiz Ferreres i Pau Rodríguez Ruiz, DeltaChamber Music Festival 2022 compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, el Museu de les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament d’Ulldecona, l’Ajuntament de Tortosa, l’Ajuntament de Flix, l’Ajuntament de Deltebre, l’IDECE i del Consell Comarcal del Montsià.

Concert a Deltebre | DeltaChamber Music Festival

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -