14.3 C
Amposta

Executat el primer pagament del Fons de Transició Nuclear als municipis de les zones Penta I i Penta II

L'Ajuntament d’Ascó destinarà aquests fons a un projecte de transició ecològica amb l'objectiu de millorar l'eficiència energètica del viver d’empreses, impulsant així un equipament més sostenible

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Generalitat ha efectuat el primer pagament del Fons de Transició Nuclear corresponent a l’exercici de 2023, que ha arribat a 97 municipis de les zones Penta I i Penta II, vinculades a les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs. Cada municipi ha rebut una quantitat aproximada de 174.000 euros com a part d’aquest primer desemborsament.

L’Ajuntament d’Ascó destinarà aquests fons a un projecte de transició ecològica amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica del viver d’empreses, impulsant així un equipament més sostenible. Aquest pagament, tot i ser un pas positiu, forma part d’una sèrie de bestretes, i encara queda per distribuir una segona part d’uns 30 milions d’euros. D’aquesta segona bestreta, 830.000 euros estan assignats a l’Ajuntament d’Ascó i, segons els plans per al 2024, es preveu destinat-los a la construcció de noves naus al polígon industrial, fomentant així la implantació de noves empreses al territori.

L’Alcalde d’Ascó, Miquel Àngel Ribes, ha expressat la seva satisfacció pel rebuig d’aquesta bestreta i ha remarcat la importància de prendre seriosament aquest fons com a instrument clau per al desenvolupament del territori. Ribes ha destacat la necessitat d’aproveitar aquesta oportunitat, deixant de banda les disputes polítiques, i ha afirmat que el repte davant d’ells és immens.

L’Ajuntament d’Ascó considera crucial gestionar aquest Fons de Transició Nuclear amb una visió orientada al futur i a la projecció econòmica. L’Alcalde ha assegurat que ja tenen diversos projectes a punt per implementar els fons, tots ells guiats per dues condicions fonamentals: la reindustrialització i la diversificació econòmica.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -