14.3 C
Amposta

Estafen 43.000 euros a l’Ajuntament d’Amposta

L'Ajuntament ha estat víctima d'un frau amb serveis de l'Hospital Comarcal i la residència

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

43.000 euros en total, és l’estafa a la qual ha estat sotmès l’Ajuntament d’Amposta. Els estafadors van utilitzar una adreça falsa de correu electrònic per suplantar la identitat de l’empresa Ilunion, contractada per donar el servei de bugaderia de l’Hospital Comarcal i la residència d’avis, equipaments de titularitat municipal.

La petició va arribar al novembre i els estafadors van presentar documents falsos amb aparença legal –tant la certificació de l’empresa, amb la signatura d’un treballador sense responsabilitats financeres, com el certificat del compte bancari, d’ING- per aconseguir que els pagaments de la seva facturació mensual fossin transferits a un altre compte bancari. L’estafa es va descobrir cap al març, quan el proveïdor es va queixar formalment a l’alcalde, Adam Tomàs, de que no havia cobrat durant els quatre últims mesos.

Els Mossos d’Esquadra ja han obert una investigació després que el responsable de la gestió de l’Hospital Comarcal i la Fundació Serveis Socials del Montsià (Fussmont) interposés recentment una denúncia pels fets. De moment, no han pogut recuperar encara els diners i estudien la via per demanar responsabilitats judicials. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha reconegut que, arran d’aquest frau, el consistori ha reforçat els procediments de control per fer efectives aquestes operacions als organismes afectats amb mesures que ja s’aplicaven al mateix Ajuntament.

Els casos d’Horta i Vandellòs

L’Ajuntament d’Amposta, però, no és l’únic fraus d’aquestes característiques al territori durant els últims temps. De fet, l’ACN va donar a conèixer recentment una estafa similar de la qual van ser víctimes els ajuntaments d’Horta de Sant Joan i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Tots dos van rebre també correus falsos que suplantaven l’adreça electrònica de l’empresa proveïdora encarregada del servei de projeccions de cinema al municipi i on se’ls indicava un canvi en el compte corrent on fer els pagaments. L’estafa ascendia a més de 3.000 euros en el cas de Vandellòs –que ha recuperat els diners- així com “d’una quantitat important” a Horta de Sant Joan. També va acabar denunciant el cas l’empresa a la qual se li van suplantar les dades, Cinemes Escarceller, de Caseres.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -