14.3 C
Amposta

Esquerra Republicana ret homenatge al gandesà Miquel Aubà

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El dissabte passat la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana de Catalunya va retre homenatge al gandesà Miquel Aubà i Fleix, dins el marc dels actes a la Fraternitat Republicana que cada mes d’abril organitza per commemorar l’aniversari de la proclamació de la República Catalana.

L’homenatge a Miquel Aubà va aplegar unes 200 persones a la Cooperativa de Gandesa, on diferents companys i amics van lloar el seu compromís cívic, social i polític, així com la defensa que sempre va fer del món agrari, Gandesa, la Terra Alta, les Terres de l’Ebre i Catalunya.

La trajectòria d’Aubà fou retratada i glossada des de diferents vessants per Norma Pujol, secretària general de la Federació de l’Ebre d’Esquerra; Ramon Lluís Vidal company de candidatures municipals i amic personal; Ramon Jornet, president de la Federació Comarcal de la Terra Alta d’Esquerra; Mirella Cortés, portaveu del grup parlamentari d’Esquerra al Senat, i Lluís Salvadó, diputat al Parlament. El duet Lenand també hi va participar omplint de sentiment musical el celler.

En acabar l’acte en record d’Aubà se celebrà el tradicional sopar d’homenatge a la Fraternitat Republicana, el qual els dos darrers anys havia estat suspès per la pandèmia. Els guardons a la Fraternitat Republicana, que homenatgen a persones de les quatre comarques ebrenques que al llarg de la seua trajectòria personal s’han significat pel compromís en la defensa dels valors republicans. Es van lliurar a Josep Anton Moreno i Vidal de Móra d’Ebre, Ferran Grau i Verge d’Ulldecona, Paco Gas i Ferré de Roquetes i a títol pòstum a Miquel Aubà i Fleix de Gandesa.

Durant el sopar, el Jovent Republicà de les Terres de l’Ebre va lliurar la Menció Joan Ferré a l’associació Les Arramblades de Tivissa, per la feina i lluita que encapçalen contra les discriminacions per raó de gènere i orientació sexual.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -