14.3 C
Amposta

ERC celebra el paper destacat de les Terres de l’Ebre al Parlament durant aquesta legislatura [ÀUDIO]

D'entre les iniciatives, destaca la creació de la Comissió per a la protecció del Delta, la qual ha col·laborat en la definició de l’Estratègia Delta del Govern. A més, ha celebrat l’èxit en la recuperació de la gestió de la marca turística Terres de l’Ebre per al territori i la implantació dels Fons de Transició Nuclear per a les àrees afectades

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En un comunicat emès avui, Maria Jesús Viña i Ariño, diputada d’ERC al Parlament, ha destacat el rol protagonista de les Terres de l’Ebre en les deliberacions i les polítiques legislatives de Catalunya durant la darrera legislatura.

Viña ha subratllat diverses iniciatives en les quals Esquerra ha estat instrumental per impulsar el desenvolupament i la protecció del territori ebrenc. Entre aquestes iniciatives, destaca la creació de la Comissió per a la protecció del Delta, la qual ha col·laborat en la definició de l’Estratègia Delta del Govern. A més, ha celebrat l’èxit en la recuperació de la gestió de la marca turística Terres de l’Ebre per al territori i la implantació dels Fons de Transició Nuclear per a les àrees afectades.

La diputada ha ressaltat la importància de la Comissió per a l’estudi de la protecció del Delta del Parlament, que ha servit com a àmbit de debat i consens entre diferents actors interessats en la protecció del delta de l’Ebre. Això ha contribuït a establir les bases de l’Estratègia Delta implementada pel Govern de la Generalitat.

A més, Viña ha assenyalat altres èxits legislatius, com la modificació de l’articulat de la Llei de turisme per permetre la gestió de la marca “Terres de l’Ebre” des d’un ens intercomarcal, i l’ampli suport al Parlament per rebutjar la instal·lació de línies de molt alta tensió que afecten la regió.

La diputada republicana també ha lamentat la suspensió de la llei catalana de memòria democràtica, de la qual era ponent relatora, a causa de la finalització de la legislatura. No obstant això, ha expressat la seva esperança que aquesta sigui aprovada ràpidament en la pròxima legislatura. Amb la conclusió de la legislatura, Esquerra Republicana destaca el seu compromís continu amb el desenvolupament i la protecció de les Terres de l’Ebre, reafirmant el seu paper com a defensora dels interessos de la regió al Parlament de Catalunya.

En la mateixa línia, el delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó ha expressat, rodejat dels seus companys de legislatura ebrencs, un fort optimisme respecte de l’evolució de la regió durant la legislatura, destacant el progrés a través de noves infraestructures que assegura “garanteixen el progrés de les Terres de l’Ebre” i que “avui la gent de les Terres de l’Ebre té moltes més oportunitats que fa tres anys“.

Albert Salvadó, delegat del govern a les Terres de l’Ebre

Salvadó ha subratllat diversos èxits, com la industrialització de la regió amb l’arribada d’empreses com Kronospan, així com el suport al projecte del Catalunya-Sud, que s’ha convertit en un pol d’atracció industrial a Catalunya. També ha mencionat l’expansió de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta com un dels projectes clau de la legislatura, assegurant que el finançament està garantit i que el projecte “no es troba en perill”.

A més a més, Salvadó ha destacat el suport a festivals, esdeveniments i iniciatives culturals que han situat les Terres de l’Ebre en el mapa nacional. En l’àmbit agrícola, ha posat èmfasi en la partida pressupostària destinada al regadiu Xerta-Sènia, assegurant que les actuacions començaran abans de les pròximes eleccions. En concret vers aquest projecte, el delegat del govern ha reconegut la importància de garantir un subministrament d’aigua als pagesos per preservar la productivitat agrícola i evitar la despoblació de zones com el Montsià i el Baix Ebre. Ha afirmat que “hem d’acostumar-mos que llocs on abans hi havia aigua de forma natural, la deixarà d’haver-hi i com a govern assumim la responsabilitat d’afegir regs de suport i garantir la continuïtat i la productivitat dels pagesos”.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, amb els representants territorials dels Departaments

En definitiva, Salvadó ha assenyalat que el govern ha assumit iniciatives i projectes asseguren en molta ambició durant la legislatura, destacant que “a les Terres de l’Ebre si no estirem natros, no estirarà ningú per natros“.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -