14.3 C
Amposta

Esquerra d’Amposta afirma que les noves ordenances fiscals permetran continuar construint l’Amposta del futur que la ciutadania va votar 

El grup municipal critica a Junts la manca de rigorositat en les al·legacions que ha presentat  

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El grup municipal d’Esquerra d’Amposta (EA-ERC) ha presentat les ordenances per al 2024, aprovades al darrer ple municipal de l’Ajuntament d’Amposta. Unes ordenances fiscals que, tal com ha dit l’alcalde, Adam Tomàs“han de permetre tirar endavant les polítiques que des d’Esquerra d’Amposta portem desenvolupant des de fa vuit anys”. Tomàs ha afirmat que, com a partit d’esquerres, han de disposar dels recursos suficients per sostenir l’estructura de la ciutat de forma progressiva. “Ens volem allunyar de populismes i que la gent entengui que per poder gaudir de bons serveis hem de garantir el seu finançament, com amb la taxa del cementeri per al manteniment o el clavegueram, on hem invertit més d’un milió d’euros”, afegia l’alcalde, qui deia que “aquells qui han de pagar més són els que poden fer-ho, i els qui no poden els ajudarem”

Des del grup han fet una anàlisi de la situació econòmica del consistori, des de l’any 2015, quan Esquerra va assolir l’alcaldia, fins avui, quan la pressió fiscal pràcticament es manté. A més, l’alcalde ha ressaltat que durant els mandats de CiU, en Ferré com a regidor o alcalde, estes es van incrementar de forma exponencial. Els guals van incrementar-se un 40% en CiU i només un 25% amb ERC, un altre exemple són les terrasses, on el preu per metre quadrat de l’ocupació era de 59,62 euros i ara se situarà en 45,63 euros, gairebé un 31% per sota del qual es pagava per metre quadrat l’any 2015. Finalment, també ha augmentat exponencialment la brossa (+36%), ja que l’Estat obliga a repercutir el cost íntegre del servei, fins ara pagat del fons municipal, a càrrec del ciutadà.

Des d’Esquerra han afirmat que les noves ordenances permetran continuar invertint i millorant la ciutat amb un nivell d’endeutament baix.

Des del grup municipal s’ha traslladat que l’afirmació que “l’ajuntament està desbocat quant a endeutament” és falsa. L’alcalde deia que estan complint amb els compromisos adquirits l’any 2015. “ERC va accedir al govern amb un 65% d’endeutament consolidat i ens vam comprometre que no l’augmentaríem. Avui està al 40%, cosa que ens permet tirar endavant inversions i continuar fent una gestió econòmica eficient i centrada a seguir creixent com a ciutat”, reblaven.

Conviden Junts a deixar de banda el populisme 

Per acabar, Tomàs ha fet referència a les al·legacions presentades per part de Junts x Amposta en referència a la taxa d’escombraries: “No tot s’hi val, demanem rigorositat i deixar de banda aquesta política populista i alarmista que no aporta res a la ciutat”. Des d’Esquerra convidaven a Junts, apel·lant directament a l’exalcalde Manel Ferré, a ser una més curosos al moment de fer propostes, perquè “no es poden escenificar accions com si la taxa d’escombraries fos nul·la de ple dret, demanant aquesta nul·litat en una instància”

Des d’Esquerra d’Amposta recordaven que l’exalcalde Manel Ferré ha estat regidor a govern durant 28 anys, vuit dels quals alcalde, pel qual “hauria de tenir un grau de coneixement més alt del funcionament de l’administració pública”, poden contar també amb el suport dels serveis tècnics municipals que ajuden a saber si el que es presenta és correcte. “Aquestes al·legacions podrien ser inadmeses, ja que la normativa planteja que han de fer referència a aquells articles que es modifiquen a l’ordenança, i les que s’han presentat fan referència a articles aprovats en anteriors exercicis fiscals”, esmentaven. En concret, al·lega contra un article que va incloure ell mateix a l’ordenança quan era alcalde de la ciutat. 

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -