14.3 C
Amposta

Escalfament i aliments

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’opinió generalitzada que tenim quan parlem de l’impacte mediambiental està associada als combustibles fòssils, la calefacció dels edificis i cases o els cotxes sense saber que un dels factors més negatius és el desaprofitament d’aliments que estaria a l’altura dels gasos efecte hivernacle, la producció d’aquests és la principal font d’aquests gasos efecte que s’alliberen a l’atmosfera, més que el transport o la indústria. L’agricultura i la ramaderia generen més del 20% d’emissions de CO₂, és per això que cada cop que llencem qualsevol producte alimentari estem creant un problema en la lluita per aquest escalfament. Per aquest motiu l’ONU va dedicar el 24 d’octubre com el dia internacional contra el canvi climàtic i l’escalfament global amb l’objectiu de sensibilitzar a les persones sobre el gran perill de l’escalfament global sobre el planeta i les seves conseqüències.

Espanya s’ha compromès a reduir el llançament d’aliments a la meitat pel 2030 dins els objectius de desenvolupament sostenible que marca l’ONU, però a diferència dels nostres veïns Europeus tenim un greu problema, la gent no es creu que aquesta acció provoqui aquest efecte. Les estadístiques avalen aquestes afirmacions, més d’un milió i mig de kg de begudes i aliments es van llençar l’any passat segons dades del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i per productes els que més varen ser productes frescos com la fruita i dins d’aquests més del 30% sense utilitzar, els làctics o les hortalisses i els que més ho varen fer, unitats familiars de menys de 50 anys i les parelles amb fills, per tant per arreglar el tema mediambiental primer haurem de fer molta pedagogia i demostrar de forma real el que estem dient.

Les solucions aquest conflicte passa per la tecnologia que tenim a l’abast per fer front aquest llançament d’aliments, a través del tel mòbil podem veure els excedents de productes dels comerços a preus reduïts i només cal descarregar-se l’aplicació activar la geolocalització del producte i escollir el que més ens agradi posar-ho a la cistella anti llançament virtual i anar-ho a buscar, aquesta recollida d’excedent de productes és un mètode sostenible. El problema és que un segment de la població no té mòbil i si el te no saben utilitzar aquestes aplicacions amb el qual el percentatge que fa les compres d’aquests excedents està al voltant del 40%, la pedagogia és molt important per fer pujar aquest nínxol i evitar que es llencin aquesta quantitat ingent d’aliments que ens perjudica a tots i ens escalfa el planeta. Pensem-hi.

Joan Cunill, enginyer mediambiental

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -