14.3 C
Amposta

És vergonyós  

En la llei sobre el benestar animal aprovada al Congrés, han quedat fora els gossos de caça. Les pressions d’aquest lobby econòmicament molt potent ha doblegat al ministre d’agricultura, que finalment ha cedit per fer una norma exclusiva per ells. L’excusa és perquè s’adapti a les circumstàncies i activitats per les que son empleats, sent les seves condicions especials les que els diferencien dels animals domèstics. Una norma especifica treta de la butxaca per acontentar l’activitat cinegètica que, a hores d’ara, ja hauria de ser passat i deixar de maltractar i matar animals.

El més vist

- Advertisement -
La nova llei de règim jurídic dels animals o llei del benestar animal, ha sigut aprovada al Congrès dels Diputats amb un gran consens. La norma modifica el Codi Civil, la Llei Hipotecaria i la Llei d’enjudiciament civil. Això afecta (aquesta part és important) a tots els animals domèstics, silvestres, salvatges i de companyia. S’ha de tenir en compte que aquest any serà obligatori que el teu gat o gos tingui un DNI. La llei compta amb vint-i-tres apartats prohibits de fer amb els animals. Si aquestes no es compleixen, hi poden haver sancions de 30 a 100.000 euros, compta la cosa va de veres.
Queda prohibit sota sanció menjar animals de companyia, fer silvestrisme, agafar ocells pel cant, alimentar-los amb desferres animals. Els animals no poder  ser objectes de recompensa a les tómboles, no es poden tancar animals de forma permanent a terrasses, balcons, trasters, patis o cotxes, arrossegar animals estacats a vehicles a motor, abandonar les mascotes a la natura, eliminar cadàvers d’animals de companyia, deixar-los sols mes de tres dies consecutius, en el cas dels gossos  nomes 24 hores, lligar amb ceps o objectes semblants,  modificar animals de companyia (per exemple, tallar-los la cua)  fer publicitat amb ells, fer baralles de galls, la cria d’animals exòtics, fer encreuaments no autoritzats, la comercialització de mascotes en botigues, utilitzar animals per a pidolar… També queden prohibits els espectacles amb animals, maltractar-los, sacrificar-los, etc. Nomes és permés i de manera justificada amb la supervisió d’un veterinari; i, per acabar, queda prohibit fer treballs inadequats o excessius en temps e intensitat respecte les característiques i estat de salut dels animals.
Hi tenim dues excepcions que es donaran: la primera, els toros. Tot i que la llei deixa clar a quins animals protegeix, aquests no estan inclosos, perquè corrides n’hi ha de programades i se la “passaran pel forro” amb el vist-i-plau de la majoria del govern del PSOE. No oblidem que la llei l’ha presentada la Sra. Belarra, que no ha pogut incloure els toros. Una altra ensopegada  propiciada pels socialistes, que son els gossos de caça. El Ministeri d’Agricultura  ha promogut una redacció per fer una normativa a mida per ells, segons diuen, perquè s’adaptin a les circumstàncies i les activitats per les que els contracten, entenent que les seves condicions especials els fan diferents dels animals domèstics o de companyia. Aquesta intenció del Ministeri esta recollida en l’Estratègia  Nacional de Gestió Cinegètica, que està en exposició pública fins el 2 de febrer. A partir d’aquesta data, si no hi ha cap contratemps, es passarà a les comunitats per a que ho compleixin.
Les interferències constants dels socialistes als socis minoritaris de govern son constants. Aquests dies ho hem pogut veure. En el Ministeri de Consum, el ministre va fer unes declaracions sobre la carn, que ha estat greument manipulada per lobbys del sector, recolzades fins i tot per ministres del Govern. Una vergonya. Total, que han desmentit els petits agricultors i alguns mitjans de comunicació que s’han posat al costat del ministre (una altra polèmica política creada pels feixistes)la reforma laboral  que te el recolzament dels actors socials sindicats i empresaris i la ultima, la Llei del Benestar Animal. La realitat és que una part del PSOE treballa de manera descarada per aquests lobbys i no se’n amaguen, no confonen els colors, no són daltonics. Ho fan per desenvolupar la política  que sempre han dut a l’agenda, els seus interessos, i el que cregui una altra cosa va molt perdut.
Cal tenir present que qui mana dins el govern son els socialistes. La gran majoria nacionalistes rancis que disfruten amb la Cinegètica, els toros, amb estar al costat si o si amb els grans lobbys, per allò que sempre cau quelcom, en el fons son un pidolaires que fa molt de temps que han deixat la lluita de classe per fer diners blancs ,negres o castanys i que les iniciatives laborals, mediambientals  o animalistes podien haver sortit al cent per cent si els de la majoria dins el govern fossin d’esquerres. Aquí l’importància d’aquestes lleis pels ciutadans, encara que no s’hagin aprovat tal com es varen concebre. Pensem-hi.
Joan Cunill, tècnic superior mediambiental
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -