14.3 C
Amposta

Es troben restes arqueològiques d’un antic molí a Ascó

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El municipi d’Ascó s’ha llevat avui amb una gran notícia degut a la troballa que s’ha fet durant la construcció del futur Centre Cívic del municipi. Els operaris d’aquestes obres estaven realitzant treballs d’adequació del sòl quan han informat de restes arqueològiques. L’empresa que gestionava l’obra, RECOP, ho a fet saber d’inmediat a la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de les Terres de l’Ebre per a que valorin els fets.

Les restes descobertes pertanyen a un antic molí d’oli. A poques hores d’aquesta fita no es sap exactament a quina època pertany el molí d’oli i no descarten cap hipòtesi del seu orgien. L’únic detall que es sap en certesa, segons informa tarragonadigital.com, es que els operaris que hi treballen i els tècnics de patrimoni han informat que es tracta d’una estructura extensa i amb un notable estat de conservació.

Si posem en context el nucli antic d’Ascó podem situar a l’edat mitjana amb l’arribada dels musulmans durant el S. VIII fins al S.XII on van arribar els cristians i aquests van conviure durant 500 anys.

Tot i no estar confirmada quina procedència tenen les restes, fonts arqueològiques autoritzades també han confirmat a TarragonaDigital que s’està treballant amb la hipòtesi que sigui un antic molí anterior a la construcció del magatzem que hi havia actualment i que s’hauria aixecat a inicis del segle XX. Amb aquesta excavació s’espera conèixer l’origen de l’edifici, sobre una teoria que sigui de l’època moderna, entre els segles XVIII i XIX. Tanmateix, no es descarta que el seu origen sigui més antic.

Els tècnics de  la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural a les Terres de l’Ebre, encarregada dels serveis arqueològics de la zona, ja s’ha interessat per les restes i pel seu valor arquitectònic, històric i cultural que podrien tenir. Actualment ja hi estan treballant per contextualitzar la troballa. Per aquest motiu la contrucció del Centre Cívic queda paralitzada, inclús podrien arribar a modificar l’ubicació del Centre Cívic depenent del valor cultural de les restes.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -