14.3 C
Amposta

Es roda la coproducció de 3Cat, Delta, un thriller ambientat en les Terres de l’Ebre  

La ficció de 6 capítols dirigida i creada per David Gonzàlez mostra les problemàtiques d’aquest espai natural del Delta com l’amenaça de desaparició per la crisi climàtica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Júlia (Meritxell Calvo), que passa per moments personals difícils, marxa cap al Delta quan la Bianca, una activista mediambiental desapareix, aquest és el punt de de partida de la sèrie “Delta”, una producció de 3Cat amb la col·laboració de Veranda i Suica i la participació d’À Punt. 

El càsting està integrat per Meritxell Calvo (Júlia), Raquel Ferri (Meri), Pep Tosar (Ricardo), Lluís Marquès (Miki), Sergi Gobert (Lluïset), Cristina Fernández (María José), Martín Atance (Jaume), Carles Roig (Nil) i Carol Rovira (Tina), entre d’altres. Dirigida per David Gonzàlez, el guió ha anat a càrrec del mateix David Gonzàlez i Laia Foguet. 

“Bàsicament, és un thriller”, explica l’actriu Meritxell Calvo, la Júlia. “Però també té un punt de drama i hem intentat que hi hagués una miqueta de comèdia. El que és molt interessant, es facin produccions com aquestes al nostre territori, ja que tenim un gran ventall d’espais amb moltes i diferents possibilitats”. 

La Júlia és una periodista d’investigació de raça. Els casos que treballa sovint es converteixen en casos personals i s’hi dedica amb cos i ànima. Tant, que la feina ja comença a passar-li factura física.  

David Gonzàlez amb experiència en sèries com “Moèbius” o “Merlí Sapere Aude” és el director i el creador d’aquesta ficció, de sis capítols de 45 minuts de durada, que mostra les problemàtiques del Delta de l’Ebre com l’amenaça de desaparició per la crisi climàtica. 

“Que la sèrie es digui ‘Delta’ ja és una gran declaració d’intencions”, comenta David Gonzàlez. “No només passa al Delta sinó que parla del Delta i fa servir temes locals per parlar també del que és universal. Perquè el que passa al Delta té reflex en molts altres llocs del món sobretot a escala mediambiental”. 

És la primera sèrie de ficció que es roda al Delta de l’Ebre, en un entorn excepcional que es converteix en un personatge més. L’orografia, el clima, les gents, les feines, els costums, les tradicions… Tots seran elements claus per donar versemblança i singularitat a l’obra. 

El Delta és una zona de pescadors. La presència d’una dona sobre una barca però, és encara una raresa exòtica en ple segle XXI. La Meri ha estat una de les poques dones que ho ha aconseguit, encara que hagi estat temporalment. 

“Espectacular”, diu Raquel Ferri, l’actriu que interpreta la Meri. “El Delta de l’Ebre és una terra que, si us plau, qui no hagi vingut, ha de venir perquè és pura natura. Tota l’estona estàs veient el sol, el cel, el mar, els animals, sobretot la quantitat espectacular d’aus. Hi ha una tranquil·litat especial. És com si el riu portes una calma que ens ha acompanyat durant el rodatge i a la desembocadura hi ha com una energia especial, quan s’ajunta el riu i el mar i penses, ‘mare, aquí passen moltes coses’”. 

Rodatge de Delta | 3Cat

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -