14.3 C
Amposta

Es fa públic el pla que vol ser la brúixola per millorar el sistema de salut a l’Ebre

Ja es pot consultar el Pla de Salut de les Terres de l'Ebre i de la resta de territoris de Catalunya

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Al juliol el Consell de Direcció va aprovar el Pla de Salut de la Regió Sanitària de les Teres de l’Ebre 2021-2025, la versió territorial del Pla de Salut de Catalunya 2021-2025, que és l’instrument i el marc de referència de totes les actuacions públiques que afecten la salut i la qualitat de vida per part de tots els departaments de la Generalitat, així com de la resta d’administracions i de la societat en general.

El document territorial explora les prioritats que s’impulsaran a les Terres de l’Ebre, i ha d’afrontar el repte de millorar els resultats en matèria de salut i benestar de la població, tot adoptant una visió més àmplia del concepte de salut i avançant en la transformació del sistema.

El Pla de Salut de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre 2021-2025 ja es pot trobar publicat a salutweb.gencat.cat.

El nou Pla de salut 2021-2025 s’ha elaborat a partir de tres elements: l’Informe Retrospectiu de trenta anys de planificació sanitària a Catalunya: El motor de transformació del Sistema de Salut de l’OMS; el Pla de Govern de la Generalitat i la situació provocada, a tots els nivells, per la pandèmia de la Covid-19. És per això que el nou document recupera una visió més estratègica i es compromet amb el marc estratègic dels Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU, objectius alineats amb el Pla Nacional per a l’Agenda 2030 i el Programa Horitzó Europa 2021-2027.

El Pla de Salut 2021-2025 parteix d’un concepte més ampli de salut, que va més enllà de l’absència de malaltia i que és fruit de la relació entre les persones i l’entorn físic i social. Per això, també compta amb uns principis ètics que el caracteritzen, com ara el respecte a les persones, la justícia social i equitat, la cura de les persones i l’entorn, i l’eficiència i sostenibilitat.

Es tracta d’un document estratègic que pretén actuar com a brúixola del sistema de salut, establint els propòsits necessaris per a la seva millora. En l’elaboració d’aquest Pla de Salut hi han participat professionals sanitaris i diferents agents socials i interdepartamentals, contribuint a la diversitat, fent possible marcar les línies mestres i alinear i donar coherència a totes les intervencions per a la salut. El Pla s’ha confeccionat com una eina de treball en la qual es proposen reptes transversals a superar relacionats amb diferents problemes de salut o malalties.

Per implementar aquest nou enfocament, el document s’articula sobre quatre grans estratègies que sorgeixen de les prioritats identificades tant en la salut poblacional com en el mateix sistema de salut. Les quatre estratègies, dins les quals es desenvoluparan diversos eixos d’actuació, se centren en la igualtat d’oportunitats en salut al llarg de la vida, els entorns saludables, la integració de l’atenció a la salut i les palanques de canvi transversals i transformadores.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -