14.3 C
Amposta

ERC Deltebre considera un fracàs la consulta popular sobre on destinar els diners de les festes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El grup municipal d’ERC Deltebre ha tornat a la feina després de les vacances d’estiu i una de les primeres accions que ha valorat ha estat el procés participatiu d’on destinar els diners de les Festes Majors. “La ciutadania de Deltebre no s’ha sentit interpel·lada amb el procés participatiu que ha engegat el govern municipal per decidir on van els diners de les Festes Majors d’enguany”, segons han valorat els republicans de Deltebre.

De més de 9.000 persones amb dret a vot, només van participar-hi 511 de la ciutadania, tan sols un 6% dels i les que hi tenien dret. La ciutadania, segons ERC, ha vist que “la participació ciutadana que impulsa el govern municipal és una farsa i una finestra per tapar decisions polèmiques i de les quals no en volen assumir cap desgast”. No és el primer cop que els republicans denuncien aquest model participatiu, ja que amb qüestions com l’aplicació de contribucions especials als veïns i veïnes de Deltebre, es pretén confondre i corresponsabilitzar a la ciutadania de tot”. També diuen que en els diversos reglaments que s’han elaborat i que han estat sotmesos a la participació ciutadana la participació ha estat “ridícula”.

ERC va donar suport la decisió de suspendre les Festes Major d’enguany arran les dades que el municipi tenia d’incidència de transmissió de la Covid-19 i dels casos reiterats que s’anaven acumulant, però s’ha mostrat contrària a la consulta ciutadana que el govern municipal d’Enlairem van anunciar el mateix dia que haurien començat les Festes Majors. “Nosaltres creiem amb la participació de la ciutadania, però per implicar-la en decisions transcendents, útils i que ajudin a canviar Deltebre. En cap cas per blanquejar decisions impopulars o per fer una recollida de propostes, en què el mèrit se l’apuntarà el govern municipal”, ha afirmat el portaveu d’ERC Deltebre, Joan Alginet.

“Si el procés participatiu era real i vinculant, perquè no hi havia una opció preferent de repercutir la partida de Festes Majors en abaixar impostos, quan aquest sí que és un neguit i preocupació de la ciutadania?”, ha preguntat Alginet.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -