14.3 C
Amposta

ERC de Tortosa diu que el govern continua sent “inestable” i que el PSC “ha rebutjat un pacte de progrés”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha valorat el pacte que han formalitzat Junts per Tortosa i el PSC a l’Ajuntament, un acord que “no garanteix l’estabilitat al govern local, ja que les dues formacions no tenen la majoria de regidors del plenari”. Un acord que s’ha formalitzat just després que Esquerra i Movem plantegessin als socialistes formar un govern de progrés a Tortosa. “Tortosa continuarà amb un govern inestable perquè els regidors socialistes han rebutjat un pacte de progrés”, ha manifestat el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura.

“El pacte entre Junts per Tortosa i el PSC suma un total de deu regidors, per tant, continua sent un govern en minoria que no té capacitat ni per aprovar el pressupost municipal”, ha assenyalat Faura. De fet, els regidors socialistes ja van votar favorablement el passat 30 de desembre el pressupost municipal que la majoria del plenari va tombar. “Junts per Tortosa no té un projecte de ciutat, es limita a plantejar actuacions per treure’n rendiment electoral i ara el PSC ha decidit donar-li suport, és un govern continuista”, ha manifestat el portaveu d’Esquerra-Tortosa Sí. En aquest sentit, Esquerra també ha destacat que el ‘Compromís per Tortosa’ no inclou cap actuació concreta.

Pel que fa a la proposta de Junts per Tortosa i el PSC d’incorporar altres formacions al govern, Esquerra sosté que és poc “creïble”. “Han gestat un pacte del qual no ens han dit res i ara ofereixen mà estesa?”, ha dit Faura, que sosté que aquest acord s’ha formalitzat durant les últimes hores per tal de frenar un pacte de progrés, però que feia temps que es cuinava.

Quant a la proposta de formar un govern de progrés a Tortosa, el portaveu d’Esquerra ha explicat que davant la incapacitat del govern liderat per Meritxell Roigé de formar un govern estable i de consensuar projectes amb la resta de formacions, Esquerra i Movem van plantejar la possibilitat d’un pacte amb el PSC. “La situació política nacional no és la mateixa ara que el passat mes de juny, tenim un PSOE a Madrid que ha reconegut l’existència d’un conflicte polític a Catalunya i que ha acceptat la via del diàleg per resoldre’l”, ha dit Faura, que ha afegit: “Junts per Tortosa no pot abstenir-se a Madrid però a Tortosa pot governar amb els socialistes.”

Des d’Esquerra lamentem  que no hagi estat possible un govern de canvi a Tortosa format per Movem, Esquerra i el PSC, un govern que hauria estat sòlid, estable i de progrés. “Enric Roig haurà d’explicar per què ha preferit pactar amb Convergència, per ressentiment contra Esquerra per la moció de censura de fa dos anys al Consell Comarcal? O per què en aquest pacte té un major protagonisme?”, s’ha preguntat el portaveu d’Esquerra-Tortosa Sí, que ha conclòs: “Sembla que el PSOE ha agafat una direcció, però el senyor Roig en porta una altra en sentit contrari.”

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -