14.3 C
Amposta

[ENTREVISTA] Gessamí Caramés: “Crec que a les Terres de l’Ebre no ens sabem vendre suficient”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Gessamí Caramés Núñez, nascuda a l’Ametlla de Mar l’any 1992, és la pastissera i copresentadora del programa de sobretaula Cuines de TV3. Comunicadora audiovisual, cuinera i barista de formació, es passa el dia entre fogons i forns, i de tant en tant s’escapa per gravar. La jove cuinera treballa actualment a Barcelona, al restaurant Lasarte, amb tres estrelles Michelin, del xef Martín Berasategui.

Avui, la redacció d’Imagina Ràdio n’hem conegut la seva part més personal:

Has estudiat Comunicació audiovisual, com vas decidir dedicar-te a la teva passió: la cuina?

Sóc graduada en Comunicació audiovisual, quan vaig acabar la carrera me’n vaig adonar que allò no era el meu, com a molta gent li passa. Al final hi ha mons que s’ajunten sense buscar-ho i és el que em va passar a mi. Quan vaig acabar la carrera em vaig posar a estudiar cuina i sala i quan vaig sortir d’alli ja vaig sortir pràcticament amb feina a Lasarte i la feina a la televisió. Va ser impressionant, la veritat. Em van sortir moltes oportunitats i vaig agafar totes les que vaig poder.

Pastís de carbassa i xocolata - Cuines amb Marc Ribas

Com va arribar la proposta de Cuines a la teva vida?

Això va ser una mica de sort com sovint passa en aquest món tan mediàtic que a vegades el vas perseguint i no el trobes i jo que precisament no l’estava perseguint perquè estava encaminada en una altra cosa, em va sortir l’oportunitat i la vaig agafar. El que va passar va ser que una familiar meva va participar a Joc de Cartes, va conèixer a Marc Ribas i justament estaven buscant algú que s’encarregués de portar la part dolça al programa de Cuines. Es van posar en contacte amb mi, vaig anar a fer un càsting entre altres persones que es van presentar. Els va fer gràcia el meu accent ebrenc, quatre pallassades que vaig fer i ja està. I òbviament també has de tindre una mica de mà en la pastisseria. Vaig fer el càsting i el mes següent ja vam començar a gravar. Quan me n’he adonat ja hem gravat una bona temporada.

Gessamí Caramés a 'Cuines' - La Cala RTV
Gessamí Caramés a ‘Cuines’

Com van ser les primeres gravacions?

Jo sí que tenia experiència però no en televisió sinó en teatre. Havia estudiat comunicació audiovisual i he tingut moltes assignatures que tenen a veure en estar davant a la càmera també. Sempre ho he portat una mica interioritzat això. Estudiar el que he estudiat m’ha ajudat a entendre, almenys, el que passa en un plató de televisió.

El teu ambient va canviar a partir de començar el programa?

Jo crec que no. En l’àmbit personal no, en l’àmbit professional sí que et dóna un impuls fort. Tampoc sóc una figura tan mediàtica com perquè això et pugui afectar el dia a dia. Potser un dia pel carrer algú et troba i li fa gràcia però ja està. Sóc la mateixa persona que abans de començar a Cuines.

Quin és el teu plat preferit de la gastronomia ebrenca?

M’agrada molt el romesco de polp que fa mamare, sempre dic que és el meu plat preferit. Després m’agrada molt i em crida molt l’atenció els plats de la cuina marinera. Una vegada, la meva millor amiga i jo, vam guanyar un concurs a Saint Tropez on vam una recepta d’un suquet calero, la vam redissenyar una mica. Va anar molt bé, vam guanyar el concurs. Va ser molt bonic perquè va ser com retrobar-nos una mica en el nostre passat, amb allò que sempre hem menjat a casa.

Ariadna Martí i Gessamí Caramés de l'Escola d'Hoteleria i Turisme guanyen el concurs de cuina de la Villa de Saint-Tropez - Revista Cambrils
Ariadna Martí i Gessamí Caramés de l’Escola d’Hoteleria i Turisme guanyen el concurs de cuina de la Villa de Saint-Tropez – Revista Cambrils

També m’agrada molt la pastisseria, totes les postres que fem a les Terres de l’Ebre, que no acostumem a trobar-les a molts de llocs. Em crida molt l’atenció perquè a més a més potser són de les més antigues que trobem a Catalunya, moltes que inclús no porten nom. Simplement són oli d’oliva, farina i sucre, en això es poden fer meravelles.

Com veus el panorama gastronòmic a les Terres de l’Ebre?

Jo el veig en auge. Crec que s’hauria d’explotar molt més perquè tenim un producte espectacular, però penso que potser és que no ens sabem vendre suficient. El territori ebrenc en general té unes característiques úniques amb tots els àmbits. Tenim moltes coses pròpies que potser les podríem donar a conèixer molt més.

Creus que als mitjans de comunicació de l’Ebre s’hauria de impulsar més la gastronomia? 

Per suposat, penso que falta empenta. Tenim una gastronomia molt única que necessita veu i ser traslladada. El turisme gastronòmic estaria impressionada amb el nostre territori si el donéssim més a conèixer.

Com a última pregunta, com som una ràdio musical, ens agradaria saber quina és la teva cançó preferida i perquè

La de Cigarettes de Russian Red. La veritat que és una cançó que em relaxa molt. La vaig escoltar a la pel·licula Camino. Des d’aquell dia que em va donar molt bon rollo i sempre me la poso i em transmet moltes bones vibracions.

Redacció- Xavi Llambrich

 

 

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -