14.3 C
Amposta

Entrevista al director estratègic de Jabil després d’anunciar una forta inversió a l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’empresa nord-americana Jabil ha anunciat la inversió de 12 milions d’euros per a la construcció d’una nova planta de fabricació d’ampolles de cartró al seu centre de Tortosa i l’Aldea i preveu generar al voltant de 100 llocs de treball directes. Jabil assegura que amb aquesta inversió, juntament amb una altra als Estats Units, la multinacional podrà disposar de la primera tecnologia escalable de fabricació de paper del mercat. Aquesta nova tecnologia li permetrà traslladar el modelatge de polpa de cel·lulosa a nous territoris i li permetrà produir centenars de milions d’envasos de paper. La redacció d’Imagina Ràdio ha entrevistat el director d’Estratègia Corporativa de Jabil Packaging, Emilio Castellà.

1. Perquè Jabil ha decidit construir una nova planta al Baix Ebre?

Actualment tenim dos centres de treball a les Terres de l’Ebre, un a Tortosa i l’altre al polígon Catalunya Sud de l’Aldea. Farem la nova producció aprofitant l’actual implantació, la fase pilot al centre de l’Aldea i la fase industrial encara per determinar a quina de les dues plantes. En la fase pilot produirem en les construccions actuals, però en la fase industrial caldrà ampliar les instal·lacions actuals, però de moment sempre dins d’una de les parcel·les (Tortosa o l’Aldea).

La tendència actual és anar cap a un embalatge més sostenible, els envasos amb cartró es fabriquen a partir de paper reciclat, d’origen renovable i son perfectament reciclables un altre cop per tornar a convertir-se en un nou embalatge. Les botelles amb paper son molt innovadores, i amb moltes patents i molta tecnologia per fabricar, és un concepte pioner i de futur.

2. Quina és la inversió que hi ha prevista?

Començarem per una fase pilot per introduir el producte al mercat, després una fase industrial. Invertirem al voltant de 12 milions d’euros fins a la fase industrial i els diners aniran a parar bàsicament a l’edificació, infraestructura i maquinària.

3. Teniu previstes altres inversions en un futur?

De moment ens centrem en aquest nou projecte, més endavant segur que en vindran més.

4. Quants llocs de treball pot generar la nova planta?

A la fase industrial esperem crear fins a 100 llocs de treball directes, de totes les categories (enginyers, tècnics, operaris, administratius) i lògicament també en generarem d’indirectes al voltant d’una indústria com aquesta.

5. Quants d’aquests llocs de treball seran qualificats?

Ho estem avaluant encara, una bona part.

6. Quan començarà el procés de selecció?

La tardor d’aquest 2021.

7. Quan es preveu que es comenci a construir aquesta nova planta? Quan estarà operativa?

Començarem al juliol amb la fase pilot i d’aquí a 12 mesos estarà operativa aquesta fase i després iniciarem la fase industrial. Utilitzarem els centres de treball actuals, llavors el personal general i de suport serà compartit. Les produccions actuals no canvien, no se substitueix una producció per una altra, serà producció addicional.

8. Quins son els materials amb els quals es treballarà? Representen alguna novetat?

En una primera fase, les ampolles tindran dues capes: una capa molt fina de plàstic per donar-li la barrera necessària per contenir els líquids, és tan fina que representa una disminució de pes al voltant del 70% respecte a les ampolles plàstiques actuals, i està feta a partir de materials reciclats i son reciclables després. I una segona capa que fa de closca exterior en cartró que és el que li dona la rigidesa per la seva distribució fins al consumidor i el seu ús final. Aquestes dues capes son separables molt fàcilment per poder reciclar-les cadascuna des del seu contenidor de reciclatge (groc-blau). És molt innovador, no existeixen encara al mercat, és una tecnologia que comencem ara en molts patents que hem desenvolupat. En una segona fase i encara en fase de desenvolupament, farem unes ampolles que seran 100% amb cartró, amb uns revestiments interns per poder contenir líquids.

9. A quin mercat es destinarà la producció?

Tot el mercat europeu.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -