14.3 C
Amposta

[ENTREVISTA] Aaron Cano: “A la Ràpita hem creat una hamburgueseria única on la qualitat i la immediatesa són clau

La redacció d'Imagina Ràdio s'ha desplaçat fins a la Ràpita per parlar amb Aaron Cano, el jove rapitenc de 21 anys que ha impulsat 'Bite Boxx Food La Ràpita'

El més vist

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

Fa un parell de mesos, una nova proposta gastronòmica ha revolucionat el passeig marítim de la Ràpita: unes hamburgueses que es poden aconseguir en un contenidor i que, malgrat la seva presentació poc comuna, han fascinat els paladars per la seva qualitat. Per entendre més sobre aquest projecte tan innovador, la redacció d’Imagina Ràdio s’ha desplaçat fins a la Ràpita per parlar amb Aaron Cano, el jove rapitenc de 21 anys que ha impulsat ‘Bite Boxx Food La Ràpita’.

El naixement de ‘Bite Boxx Food La Ràpita’

Aaron Cano Rueda, nascut a la Ràpita, però resident a Alemanya des de fa uns anys, ens explica com la idea de ‘Bite Boxx‘ va sorgir durant els seus viatges pel nord d’Europa. En aquestes zones va observar màquines que dispensaven productes acabats de preparar, disponibles al moment sense necessitat d’esperar. Després de discutir-ho amb el seu pare i parlar-ho amb els creadors d’aquestes màquines, Aaron va imaginar la idea d’introduir un contenidor a Espanya que vengués hamburgueses i altres productes per picar, però tot tenia una premissa i és que havien de ser de molta qualitat. La idea era arriscada perquè, una proposta així, encara no s’havia explorat aquí a la península.

Tot aquest projecte va començar a materialitzar-se al jardí de casa dels pares d’Aaron. Amb l’ajuda de la seva família, van començar a construir el contenidor seguint uns plànols que Aaron havia dissenyat, malgrat tenir pocs coneixements tècnics. “Feia els plànols amb un programa de subscripció gratuïta, i havia de crear un nou correu electrònic cada vegada que la subscripció s’acabava“, recorda. Sortosament, van comptar amb l’ajuda de la seva tieta, que és llicenciada amb arquitectura i els va ajudar a gestionar tots els aspectes legals.

El procés de materialització

El procés va tenir dues fases d’obertura: primer, van començar amb el repartiment a domicili i, més endavant, van inaugurar la venda directa al públic des del contenidor. Aaron explica que, tot i la feina intensa i les moltes hores dedicades, “quan algú compra una hamburguesa i la prova, veure la seva cara de satisfacció fa que tot valgui la pena“.

Bite Boxx la Ràpita.
Empaquetament de Bite Boxx la Ràpita.

El contenidor, que està dividit en dues parts, té una cuina completament equipada a l’interior i una àrea d’autoservei a l’exterior. Les màquines mantenen el menjar recentment preparat durant un parell d’hores, permetent als clients adquirir una “hamburguesa de qualitat sense haver de fer cua“.

El funcionament de Bite Boxx

Actualment, Bite Boxx compta amb un equip de cinc persones: Pau, Nico, Pol, Berta i Ethan. Ells s’encarreguen de cuinar, repartir i ajudar els clients en el punt de venda. Per a repartir a domicili, el sistema de Bite Boxx es basa en un programari que permet rebre comandes a través d’una aplicació, similar a Glovo o Uber Eats. Quan reben una comanda, l’equip comença a preparar-la immediatament. Si el producte ja està disponible en les màquines d’autoservei, el client pot recollir-lo directament; si no, el preparen a l’instant. Per agafar-ho des del contenidor, és tan senzill com mirar quin producte es vol escollir, i pagar-lo que es pot fer amb efectiu, i amb targeta.

Cada compartiment de les màquines manté les hamburgueses a una temperatura constant de 65 graus, mantenint la seva qualitat durant un parell d’hores. Si el producte no es ven en aquest període, es retira, ja que l’objectiu de Bite Boxx és que els clients puguin agafar el producte i gaudir-lo sense haver d’esperar, i sobretot que sigui de qualitat.

Bite Boxx la Ràpita.
Bite Boxx la Ràpita.

L’oferta gastronòmica

Per a l’elaboració de la carta, Aaron destaca que van seleccionar els millors productes de km0, com el pa de brioix de patata que acompanya les hamburgueses, així com ingredients de primera qualitat per a les salses i melmelades. Però més enllà dels ingredients, Aaron subratlla que “el que realment fa especial cada producte són les ganes i la dedicació que hi posem en tot el procés“.

El menú es divideix en entrants i hamburgueses. Entre els entrants, es poden trobar tequenyos veneçolans artesanals, nuggets de pollastre, croquetes de pernil ibèric, nachos cheese bites i patates fregides, amb preus que ronden els 5€. Pel que fa a les hamburgueses, l’oferta inclou la truffle royale, la benedict, la cheeseburger, la dolceta, la smashburger i la smashboxx, amb una mitjana de preus al voltant dels 12€. A més, al contenidor també hi ha l’opció d’agafar una beguda fresca per acompanyar el menjar.

Actualment, però un dels reptes és la incorporació de postres a l’oferta, ja que les màquines actuals no ho permeten, però que Aaron ens explicava que ja està estudiant com solucionar-ho.

Oferta Gastronòmica de Bite Boxx la Ràpita.

El futur de Bite Boxx

Durant els mesos d’estiu, Bite Boxx ha estat operant de dimarts a diumenge de 19:30h a 12:00h de la nit. Tot i això, de cara a l’hivern, l’horari podria canviar, ja que es troben amb la necessitat de buscar una nova ubicació a causa de la caducitat del permís per al lloc actual. De fet, estan buscant un emplaçament i personal per col·locar-se a Amposta i veure com poden operar des d’allí.

Pel que fa al futur, Aaron és optimista però realista. El projecte és pioner a Espanya i ha tingut molt bona acollida, sobretot per l’efecte sorpresa i la qualitat del producte. “La gent veu les màquines i pensa que trobaran menjar congelat, però quan ho proven, queden sorpresos de com n’és de bo. Tothom repeteix!“, explica Aaron molt satisfet.

Malgrat això, el creixement de Bite Boxx es farà de manera controlada. “Portar el contenidor al passeig de Barcelona no seria tan senzill com simplement traslladar-lo; requeriria una estratègia i una planificació molt més detallada per mantenir la qualitat del servei“. També han considerat la possibilitat d’ubicar-se en parcs d’atracció, però tot està encara per decidir.

Qui és Aaron Cano?

Aaron Cano és tripulant de cabina a Alemanya i mai havia treballat en el món de l’hostaleria abans d’emprendre aquest projecte. Tot i que la seva família havia estat vinculada a l’hostaleria fa molts d’anys, ell no havia tingut experiència en aquest àmbit fins ara. Curiosament, la família ha tornat a involucrar-se en l’hostaleria amb aquest projecte, i amb un restaurant anomenat ‘Ostres’.

Des de sempre, Aaron havia volgut emprendre el seu propi projecte, i el fet d’haver anat a estudiar i treballar fora li ha permès estalviar per invertir en Bite Boxx. Amb els estalvis que anava acumulant, va invertir en formació i, finalment, en el seu somni d’emprendre.

Es defineix com una persona que busca “ser complet“. Va començar estudiant dret, i després de trobar feina com a tripulant de cabina, va continuar els seus estudis en línia. “Ser complet significa dedicar temps a l’esport, als estudis, a treballar, i també a acabar la carrera i emprendre el meu projecte“, ens explica Aaron.

Per acabar, Aaron ens assegura que, professionalment, el que més el satisfà és veure la reacció dels clients quan proven els seus productes. “Tota la feina que hi ha darrere es justifica en aquest moment final, quan la gent menja i gaudeix del que hem creat“.

Aaron Cano davant del contenedor de Bite Boxx a la Ràpita.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -