14.3 C
Amposta

Entrevista a Sergi Margalef, un dels organitzadors de la Fira d’Antiguitats i Artesania del Perelló

Margalef: "Aquest any s’esperen unes 60 parades, el que suposarà un increment de més d’un 20% respecte a l’edició de l’any passat"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La redacció d’Imagina Ràdio ha tingut l’oportunitat de parlar amb Sergi Margalef, un dels organitzadors de la Fira d’Antiguitats i Artesania del Perelló. El dissabte dia 9 tindrà lloc la segona edició després d’haver viscut una exitosa primera edició l’any passat amb més de 2.000 visitants i més de 40 paradistes. A continuació, Sergi comparteix la inspiració darrere de la creació d’aquest esdeveniment i els seus plans per al futur.

Què va inspirar la creació de la Fira d’Antiguitats i Artesania del Perelló?

La fira d’Antiguitats i Artesania del Perelló neix com una oportunitat de realitzar una fira diferent a les que es feien per la nostra zona. Tot va començar, ara fa poc més d’un any, quan parlant amb un grup d’amics paradistes que ja coneixíem de diferents fires, se’ls va proposar de realitzar una fira d’antiguitats a la població del Perelló, ja que per la zona no se’n feia cap. La idea els va agradar, i en res ja teníem uns 25 paradistes interessats a venir. A partir d’aquest moment, tot va ser més fàcil per poder organitzar el que seria la I Fira d’Antiguitats, el passat 10/10/2022.

Quin tipus d’objectes i peces amb història es poden trobar en aquesta fira?

Aquesta fira està centrada en parades d’antiguitats i artesania local. Aquest any s’esperen unes 60 parades, el que suposarà un increment de més d’un 20% respecte a l’edició de l’any passat. Des de l’organització estem molt contents tant de l’acceptació del públic en general com també dels diversos paradistes que hi assistiran.

Quants visitants vau rebre a la primera edició de la fira de l’any passat i quina va ser la seva resposta?

Segons càlculs realitzats l’any passat, es calcula que durant la jornada de la fira varen assistir unes 2.000 persones. Aquest any donat l’increment de parades, s’ha decidit en ampliar la zona de Fira, amb més carrers del nucli antic del municipi, per a què tant visitants com paradistes puguin gaudir d’una gran jornada.

Com ha estat la col·laboració amb l’Ajuntament del Perelló i quin paper ha jugat en la fira?

Des de l’Ajuntament del Perelló sempre ens han donat totes les facilitats possibles per tal de poder celebrar aquesta jornada festiva, i essent així tot és més fàcil. Pensem que la coordinació en la logística tant a l’hora de muntar com desmuntar les parades és clau per al bon funcionament de la fira, i aquí l’Ajuntament juga un paper molt important, adequant zones d’aparcament tant per visitants com per paradistes, adequant zones de lavabos portàtils, servei de neteja, seguretat, etc.

Quines activitats o entreteniments complementaris hi haurà a la fira per als visitants?

Com hem comentat anteriorment, la fira es realitza al nucli antic de la població del Perelló. Aquest fet dona un plus cultural al visitant, on a més d’assistir a la fira, podrà veure diferents espais centenaris del municipi; com el pou romà de la Cuitora, la font medieval de la Panavera o el refugi antiaeri construït durant la Guerra Civil Espanyola. A més, també es podrà veure el Museu de les Guerres del Perelló, que obrirà les portes durant tota la jornada.

Hi ha restriccions o requisits específics per als paradistes?

Com a únics requisits, i com el nom de la fira indica, solament s’accepten parades d’antiguitats i parades dedicades al món de l’artesania. Pensem, però, que aquests dos temes obren un ventall molt gran de temàtiques, com poden ser la numismàtica, el col·leccionisme de paper, el col·leccionisme de vinils, el col·leccionisme militar,… i així un gran recull de temàtiques que de ben segur seran de l’interès del públic visitant.

Com us heu assegurat que la fira sigui accessible per a tothom, inclosos els residents i visitants amb discapacitats?

El recorregut de la fira es realitza pels diversos carrers del nucli antic del municipi, aquest fet fa que sigui accessible per tothom, ja que en cap moment del trajecte el visitant topa en cap impediment arquitectònic que el pugui obstaculitzar de poder veure alguna de les parades que hi assistiran. A més a més, el Museu de les Guerres del Perelló, disposa d’ascensor perquè qualsevol persona amb discapacitat o amb mobilitat reduïda, pugui accedir a les instal·lacions.

Quins plans teniu per al futur de la Fira d’Antiguitats i Artesania del Perelló?

Crec que l’èxit de qualsevol fira o esdeveniment, és que tant visitants com paradistes vinguin any rere any i que gaudeixin de la jornada. Sí això s’aconsegueix, penso que el futur de qualsevol fira està assegurat. A més, però, pensem que aquest segon any, pot ser un any de consolidació, en que ja puguem pensar en futures edicions amb la incorporació de nous entreteniments complementaris per als visitants. Per acabar, m’agradaria fer una menció especial a dues persones que ens han ajudat des del primer moment per a què aquesta fira fora possible, el Toni Sabaté i en Ramon Celma, moltes gràcies als dos.

Redacció – X. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -