14.3 C
Amposta

[ENQUESTA] Limitaríeu l’arribada de turistes pels brots de coronavirus que hi ha a les Terres de l’Ebre?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El turisme porta a persones de diferents indrets de Catalunya i de la resta del món a visitar les Terres de l’Ebre, aquest fet és beneficiós per al territori i per a l’economia però amb la situació de pandèmia del coronavirus aquest turisme pot ser vist com un perill per a la propagació del virus. A continuació teniu un resum sobre la situació actual i tenint en compte la vostra situació i perspectiva podeu contestar la pregunta que hi ha al final: “Limitaríeu l’arribada de turistes pels brots de coronavirus que hi ha a les Terres de l’Ebre?”

El Departament de Salut informa que fins aquest dijous, 23 de juliol, a les Terres de l’Ebre hi ha hagut un total de 478 casos positius acumulats de coronavirus, 19 més que el dia anterior i és l’augment més gran que han sofert la xifra en tota la setmana.

En data de 30 de juny a les Terres de l’Ebre s’havien detectat 337 positius de coronavirus i fins ara s’han detectat 141 casos més situant la xifra total fins als 478, és a dir, els positius han augmentat en un 41,8%. Salut ha datat aquest juliol 109 positius de coronavirus a les Terres de l’Ebre, en tot el mes de juny 5 i en tot el maig 13.

A les Terres de l’Ebre aquesta setmana també s’han produït cinc morts per coronavirus, concretament dues el dilluns i tres el dimarts, i no se’n registrava cap des del passat 10 de juny, i des de l’abril que no n’hi havia hagut tantes com ara. En total han mort 50 persones amb la Covid-19 o com a sospitosos. De les quals, 27 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 8 a una residència i 9 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

En data d’ahir, 23 de juliol, el risc de rebrot a les Terres de l’Ebre és mitjà-alt, més elevat que el de les regions sanitàries de Girona, Catalunya Central, Camp de Tarragona i Alt Pirineu i Aran. Concretament les dades són les següents:

  • Incidència acumulada els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 48.07
  • Taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.61
  • Índex de risc: 77.28
  • Densitat de població: 120 hab/km2

Salut va informar ahir que els brots actius a les Terres de l’Ebre són sis:

  1. Brot El Perelló – Claustre professors: 14 positius, 2 dels quals hospitalitzats i 70 contactes en seguiment.
  2. Brot a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús (Tortosa): 24 positius, 1 dels quals hospitalitzat i 4 defuncions. Cribratge a tot l’hospital.
  3. Brot a Tortosa: 9 positius d’un mateix àmbit familiar i 6 contactes en seguiment.
  4. Brot a Sant Carles de la Ràpita relacionat amb l’Hospital Comarcal d’Amposta: 13 positius d’un mateix àmbit familiar, 1 dels quals hospitalitzat i 20 contactes en seguiment.
  5. Brot a Peníscola (abans era el segon de Sant Carles de la Ràpita): 10 positius i 15 contactes en seguiment d’un mateix àmbit social. Es tracta d’un brot relacionat amb la discoteca Ébano de Peníscola.
  6. Brot al Raval de Crist de Roquetes: 3 positius d’un mateix àmbit familiar i 5 contactes en seguiment.

Per tots aquests motius:

[yop_poll id=”9″]

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -