14.3 C
Amposta

Amposta amplia el parc d’habitatge públic amb 21 pisos comprats per la Fundació Hàbitat 3

El nombre d'habitatges de gestió pública a la ciutat són ja 165 però les sol·licituds superen les 250

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Amposta i la Fundació Hàbitat 3 han signat un conveni amb el qual l’entitat posa a disposició de famílies amb dificultats 21 pisos de lloguer social adaptats a les capacitats econòmiques de cada cas. Hàbitat 3 ha signat els primers contractes per residir en un bloc de 13 pisos, comprat al carrer Muntells, i la resta es firmaran al setembre. També rehabilitarà i condicionarà 7 pisos més a diferents punts de la ciutat que s’han comprat a grans tenidors. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha celebrat el “creixement astronòmic” del programa d’habitatge públic a la ciutat des que es va engegar el 2015. D’una quarantena de pisos, s’ha passat a 165 però les sol·licituds també s’han disparat i superen les 250.

El conveni amb Hàbitat 3 dona continuïtat al programa d’habitatge públic engegat fa cinc anys per l’Ajuntament d’Amposta amb promocions pròpies, compra directa a entitats bancàries i particulars o convenis amb la Generalitat (com el que es va fer amb pisos del carrer República). El conveni amb la Fundació ha servit per aconseguir nous pisos, “a baix cost”, ja que és Hàbitat 3 qui ha comprat i rehabilitat els habitatges, amb el finançament de l’Institut Català de Finances (ICF), i la col·laboració del consistori per garantir el cobrament dels lloguers.

Els preus variaran entre els 90 i els 250 euros al mes, depenent de la capacitat econòmica de cada família. Són pisos d’entre 80 i 90 metres quadrats, d’1, 2 o 3 habitacions, que adjudicaran els serveis socials de l’Ajuntament.

El consistori acumula 165 habitatges en aquest parc públic, però les sol·licituds són moltes més i superen les 250. “A causa de la bombolla de preus del lloguer, que també afecta Amposta, es fa necessari continuar fent créixer aquest servei”, ha dit l’alcalde. “És una oportunitat derivada de la bombolla immobiliària que ha afavorit la compra per dret de tanteig o negociació directa amb crèdits de l’ICF. Si sumem les aportacions de l’Ajuntament, es crea una xarxa social que permet oferir habitatge digne i ajudar a les famílies amb més necessitats a millorar la seva situació, social i laboral”, ha destacat Tomàs.

El director de la Fundació Hàbitat 3, Xavier Mauri, ha assenyalat que l’entitat continua treballant per adquirir més habitatges per ajudar persones en situacions vulnerables i amb ingressos molt baixos, a tenir un domicili digne i assequible. “Amb aquest acord amb l’Ajuntament d’Amposta ens encarreguem de la compra i la rehabilitació, i quan estan en condicions, és quan hi entren a viure les famílies que determinen els serveis socials de l’Ajuntament. No escollim mai les persones que hi van a viure”, ha explicat Mauri.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -