14.3 C
Amposta

[ENQUESTA] El coronavirus podria expandir-se, ja que té una alta contagiositat però no una alta gravetat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Fins aquest dimarts al matí, el Departament de Salut ha investigat un total d’onze possibles casos de coronavirus, deu dels quals han donat negatiu i un de positiu: el de la jove italiana. A més, s’estan investigant vuit casos més. Aquest fet demostra la possibilitat de que es pugui expandir arreu de Catalunya ja que té una alta contagiositat, malgrat això, els experts expliquen que no té una alta gravetat.

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha confirmat el primer cas de coronavirus a Catalunya. Es tracta d’una dona, de nacionalitat italiana i de 36 anys, resident a Barcelona que va viatjar a Bèrgam i Milà, a Itàlia, entre el 12 i 22 de febrer. El passat dia 20 va presentar simptomatologia i es va adreçar a l’Hospital Clínic, on des d’aleshores està aïllada en confirmar-se que té Covid-19. La dona, que no té cap patologia de base, té una simptomatologia similar a la de la grip.

El Departament de Salut ja ha identificat les persones que van estar en contacte estret amb la jove i que estan en aïllament domiciliari de catoze dies. Tots ells són “persones sanes a qui se’ls fa una vigilància activa” i una monotorització de la temperatura. Joan Guix també ha explicat que si aparegués simptomatologia se’ls faria les proves corresponents per descartar el coronavirus. A més, ha volgut remarcar que “el contagi requereix un contacte estret, a menys de dos metres. Estem parlant de família i de l’entorn més immediat”.

El secretari de Salut Pública també ha indicat que se segueix el Protocol, que permanentment es va actualitzant, i ha informat que avui s’ha incorporat com a un dels criteris principals de detecció del coronavirus a persones amb clínica respiratòria procedents, a més de la Xina, de les regions italianes de Llombardia, Véneto, Emilia Romaña i Piamonte; i també de Corea del Sud, de l’Iran i de Singapur.

Durant la roda de premsa, el secretari de Salut Pública ha fet una crida a la calma a la població: “No requerim mascaretes, sobretot, cal seguir les mesures d’higiene habituals: rentar-se sovint les mans amb sabó; utilitzar mocadors de paper d’un sol ús i tossir tapant-se amb l’avantbraç”. També ha assenyalat que “el 80% dels casos de coronavirus són lleus i que aproximadament un 15% són greus i un 2%, crítics” i ha recomanat a la població que, en cas de dubte, truquin al 061 CatSalut Respon.

Creieu que l'aixecament del confinament comarcal beneficia les Terres de l'Ebre?

Un metge de Salamanca ha obert un fil a Twitter explicant perquè les autoritats sanitàries demanen tranquil·litat i equiparen en reiterades ocasions el coronavirus a una grip:

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -