14.3 C
Amposta

[ENQUESTA] Creieu que és efectiva la mesura del tancament de bars i restaurants per frenar la Covid-19?

El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona lamenta el "poc sentit col·lectiu" per les trobades i els incompliments en el primer cap de setmana sense bars

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El tancament de bars i restaurants durant 15 dies decretat pel Govern com a mesura per fer front a la segona onada de la pandèmia ha portat més clients de les Terres de l’Ebre a establiments situats en poblacions just a l’altra banda de la frontera catalana, tant a la franja d’Aragó com al Baix Maestrat, al País Valencià. A més, el sector de la restauració ha sortit al carrer en contra del decret de suspensió de la seua activitat.

El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha lamentat el “poc sentit col·lectiu” mostrat en el primer cap de setmana amb bars i restaurants tancats per aturar els contagis de covid. En relació a les imatges sobre incompliments i trobades a l’exterior, Padrós ha afirmat a Catalunya Ràdio que hi ha una part de la societat que “no està a l’alçada del moment”. “He de confessar que per primera vegada des que ha començat la pandèmia estic una mica descoratjat”, ha afirmat. Ha assegurat que gran part de la població fa les coses “ben fetes” però ha assegurat que “hi ha qui pensa que tot això no va amb ells”. Ha afegit que els propers dies les xifres no aniran bé i ha fet una crida a ser autoresponsable. Padrós també ha demanat que les mesures tinguin “un comú denominador al conjunt d’Europa” i ha criticat que hi hagi ciutadans que marxin de Catalunya per poder fer el que no es pot fer aquí. “Ens hi juguem moltíssim”, ha insistit.

Per la seua banda, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha xifrat en 315 MEUR les pèrdues en el primer cap de setmana amb bars i restaurants tancats. A més, ha alertat que els botellons, les festes “il·legals” i les privades han augmentat com a conseqüència del tancament de l’hostaleria, que han provocat molèsties veïnals i han requerit intervencions policials. L’organització ha afirmat que això és conseqüència de la “inexistència total i absoluta d’oferta nocturna legal”. Ha assegurat que aquestes festes ara comencen abans pel tancament de bars i restaurants.

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha lamentat que la Generalitat “persisteix en el seu error de sacrificar establiments legals mentre les festes i botellons en espais sense cap mesura de seguretat ni de control es multipliquen i, evidentment, els contagis se seguiran produint”. Boadas ha exigit al Govern rectificar ja que ha assegurat que si es manté la mesura restrictiva els contagis seguiran i “milers d’empreses hauran de tancar i es destruiran milers de llocs de treball de manera innecessària”. “El sector de la restauració i l’oci nocturn són part de la solució i no són el problema ja que en aquests espais hi ha mesures de control, mesures sanitàries, controls d’aforament i altres mesures de protecció de la salut, que en d’altres espais no hi són”, ha reivindicat.

[yop_poll id=”12″]

[yop_poll id=”13″]

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -