14.3 C
Amposta

Endesa tanca una anella elèctrica a Deltebre per a reforçar i millorar el servei al municipi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Endesa ha iniciat recentment els treballs per estendre un nou tram de línia subterrània de mitjana tensió a 25 kV a Deltebre amb l’objectiu de tancar una anella elèctrica i millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament a més d’un miler de clients d’aquest municipi del Baix Ebre. Aquesta actuació, que es duu a terme conjuntament amb la filial Eléctrica del Ebro, ha suposat una inversió de gairebé 164.000 euros, que se suma a la que s’ha executat a la població en els últims exercicis, i que supera ja el milió d’euros.

Així, en aquesta fase, la Companyia està estenent un nou tram de més d’1 quilòmetre de longitud de cablejat subterrani per tal d’enllaçar dues línies de mitjana tensió ja existents i 17 centres de transformació que fins ara estaven aïllats, de manera que s’ha creat el que s’anomena tècnicament una anella elèctrica. Dit d’una altra manera, possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients). Això repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no serà necessari cap interrupció de subministrament.

Aquesta actuació, a més, es completa amb la reforma de dos centres de transformació amb elements d’última tecnologia. I és que les seves noves cel·les estan dotades d’elements de maniobra encapsulats en un gas de característiques especialment aïllants que redueix la necessitat de manteniment, ja que s’autoregenera, a diferència de l’oli, que pateix una descomposició gradual. Aquesta aparamenta, completament estanca, té una major capacitat d’extinció en cas que es produís algun incident i és més segures per al personal tècnic, quan ha d’accedir a la instal·lació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra.

Cal subratllar que aquests treballs, malgrat la situació excepcional que viu el país arran de la pandèmia, s’ha dut a terme igualment. Endesa, en tot aquest temps, no només no han aturat la seva activitat empresarial sinó que ha prioritzat el manteniment i ha mantingut el seu pla d’inversions per tal de garantir el subministrament elèctric a tota la ciutadania.

Redacció- T. R

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -