14.3 C
Amposta

Endesa realitza una crescuda extraordinària del riu Ebre amb finalitats ambientals

La quantitat d'aigua acumulada en els embassaments fa possible que, per primera vegada, es faci coincidir la crescuda habitual del Baix Ebre amb la del Baix Segre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Avui, per primera vegada, Endesa inicia de la crescuda extraordinària conjunta de la part baixa del riu Segre, fent-la coincidir amb la del Baix Ebre, que ja és habitual en aquesta època de l’any. El fet de poder fer-les de manera correlativa és possible gràcies al bon estat dels embassaments (suficientment plens) i suposa un augment en la millora ambiental que motiva aquesta actuació. L’objectiu d’aquesta acció, que es realitza d’acord amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, és controlar les poblacions de macròfits als rius i assegurar, així, la bona salut del seus cursos fluvials. El procés s’inicia avui i durarà fins demà i implica adaptar l’activitat normal de set preses hidràuliques titularitat de la Companyia.

Així, el procés per arrossegar els macròfits o plantes aquàtiques que s’acumulen al tram final del riu, per part d’Endesa, s’iniciarà avui a les 15h a la presa de Camarasa, amb l’arribada de l’increment procedent de Rialb. Des d’aquí, s’anirà adaptant, de manera consecutiva, per ordre de descens, la gestió de les preses de Sant Llorenç, el Partidor de Balaguer i la presa de Lleida (totes elles corresponent al Baix Segre) i se seguirà per la presa de Mequinensa, Riba-roja i Flix (corresponents al Baix Ebre). Es preveu que s’assoleixin els següents pics en el caudal al llarg d’aquests dos dies: a la ciutat de Balaguer avui a les 17h es preveu que el riu arribi als 280 m3/s; a la ciutat de Lleida, demà a les 1h el Segre assolirà els 350 m3/s; i a Flix, el mateix dia 14 a les 12h, el riu Ebre assolirà un caudal aproximat de 1.300 m3/s.

Aquesta iniciativa per sanejar el riu es realitza de forma habitual dos cops l’any (a la primavera i a la tardor) i és necessària per controlar la proliferació d’aquestes plantes aquàtiques que ocupen estacionalment la part baixa dels rius Segre i Ebre.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -