14.3 C
Amposta

Denuncien un veí del Pinell de Brai per tinença il·lícita d’armes i per caçar de forma il·legal

El caçador furtiu va ser detectat durant la nit, col·locant llaços i armat amb una escopeta, a més, també va ser denunciat per incomplir l'estat d'alarma

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Agents de Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa, han pres declaració com a investigat a un caçador furtiu com a presumpte autor d’un delicte de caça i un altre de tinença il·lícita d’armes. El va trobar caçant durant la nit en un terreny sotmès a un règim de caça especial, emprant instruments no selectius (llaços) i una arma de caça sense autorització.

L’actuació es va realitzar durant la matinada del passat divendres, al paratge conegut com a Ascomes, del terme municipal de Pinell de Brai, quan una patrulla de SEPRONA de la Guàrdia Civil de Tortosa prestava servei, van observar la presència d’un vehicle estacionat en un lloc inusual. Van procedir a fer una batuda per localitzar al seu propietari. Durant la recerca, els agents van descobrir la col·locació d’un sistema il·legal, consistent en la col·locació de llaços de cable d’acer, muntats i preparats per al seu ús.

Quan es trobaven comprovant el funcionament dels mecanismes, van ser alertats per un soroll provocat per una persona armada d’una escopeta de caça que s’acostava sigil·losament, i aquest va intentar desfer-se de l’arma amagant-la en uns matolls, després de ser interceptat i va ser localitzada l’arma que pretenia amagar, comprovant com es trobava municionada i preparada per disparar.

Davant la sospita que aquesta persona es dediqués a la caça furtiva, es va inspeccionar la zona, descobrint en una caseta diversos sacs de blat de moro en grau, utilitzat comunament per encebar peces de caça i així poder donar-los caça amb més facilitat.

Per aquest motiu, es va procedir a prendre-li declaració en qualitat d’investigat per la comissió d’un presumpte delicte de caça, en emprar instruments no selectius per a l’activitat, sent investigat al mateix temps per un presumpte delicte de tinença il·lícita d’armes en mancar de titulació per a la tinença i maneig de la mateixa ni documentació que emparés la seva possessió. Les diligències instruïdes, en unió del material intervingut van ser posades a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Gandesa.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -