14.3 C
Amposta

Endesa invertirà 225.000 € per a millorar la xarxa elèctrica de l’Aldea

L’actuació beneficiarà més de 2.000 clients, repartits també amb el municipi de Camarles

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Endesa, a través de la seva filial Eléctrica del Ebro, invertirà 225.000 euros en renovar infraestructures elèctriques al terme municipal de l’Aldea, al Baix Ebre, entre les quals s’inclouen també les instal·lacions que van quedar malmeses durant el temporal Glòria del passat mes de gener. En total, i amb la col·laboració i coordinació de l’Ajuntament, es substituirà i renovarà xarxa de baixa i mitjana tensió, així com centres de transformació, que també alimenten la població veïna de Camarles.

Els treballs, que es duran a terme durant el 2020, beneficiaran més de 2.000 clients repartits entres aquests dos municipis del Baix Ebre. Així, pel què fa a la xarxa de baixa tensió, es procedirà a la substitució de gairebé 3 quilòmetres de cablejat convencional per un de nou de trenat. Aquest tipus de cablejat representa una reducció important de les mides i l’amplitud física de la línia, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, tot evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres agressions externes. A més, aquest nou disseny és més robust i resistent als fenòmens meteorològics adversos, alhora que es guanya en seguretat i queda molt més integrat en l’entorn natural. Així mateix, té una secció més gran, la qual cosa permet repartir millor les càrregues, garantir un subministrament més estable, absorbir eventuals puntes de consum, donar resposta al creixement vegetatiu i atendre possibles nous clients que hi pugui haver en un futur.

Igualment, es substituirà també l’aparamenta elèctrica d’una línia de mitjana tensió a 25 kV que alimenta el municipi. Així, es procedirà al canvi de diversos elements de maniobra, i parallamps i els aïlladors tradicionals (de vidre) per uns nous elements polimèrics, un material compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors.

A més, es completarà l’actuació amb la millora tecnològica del centre de transformació que alimenta part dels subministraments a l’Aldea, al qual es substituiran elements de maniobra convencionals per unes cabines que incorporen un gas de característiques especialment aïllants. Aquesta nova tecnologia, adaptada a aquesta infraestructura, és més segura per a les persones que han d’operar-la i també més robusta de cara a suportar ambients salins, humits o de forta pol·lució. Alhora, gairebé no requereix intervencions de manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

Endesa està realitzant, en els últims anys, una important inversió en la tecnificació de la seva xarxa per dotar la infraestructura elèctrica de les Terres de l’Ebre dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat. La reforma apropa les instal·lacions de la Companyia a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -