14.3 C
Amposta

Endesa entrega 23 ordinadors amb targeta de connexió a l’Escola de Flix

La companyia, en col·laboració amb el Departament d'Educació, ha repartit 390 dispositius a 9 centres educatius catalans, un dels quals de les Terres de l'Ebre, per als alumnes amb pocs recursos

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El divendres dia 9 d’abril es va celebrar a instal·lacions de l’Escola Enric Grau Fontseré de Flix l’acte d’entrega de 23 ordinadors amb targeta de connexió que Endesa ha donat al centre. Aquesta acció forma part del programa per pal·liar la bretxa digital posat en marxa per la Companyia amb un conveni signat amb el Departament d’Educació de la Generalitat a través de la Fundació Endesa. Mitjançant aquest conveni, la Companyia formalitzava l’entrega de 390 ordinadors a 9 centres educatius per posar a disposició dels alumnes amb menys recursos, amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la bretxa digital, una realitat que s’ha vist accentuada arran de la pandèmia. A l’acte hi van assistir la regidora de serveis socials, Gemma Abelló, el responsable de l’Agrupació Ebre d’Endesa, Ismael Ricart, i el director del centre, Josep Manel Albiac.

Des del centre han valorat molt positivament la iniciativa ja que gràcies a aquests dispositius, que se sumen als que en el seu dia van rebre del Departament d’Educació, actualment poden dir que tenen “tota la Primària connectada”. És una circumstància de gran rellevància en un centre on es treballa molt des de les noves tecnologies. “Aquestes iniciatives d’empreses properes, que fomenten plans de responsabilitat socials a l’entorn, són un important valor afegit per a nosaltres”, afegeix Albiac.

L’Ajuntament de Flix destaca i valora la importància d’iniciatives com aquesta per poder fer front a les desigualtat en la preparació digital i no permetre que cap infant es quedi sense el seu dret a l’educació.

L’Escola Enric Grau Fontseré és un dels 9 centres educatius beneficiats per aquest programa. N’hi ha cinc  a Lleida ciutat i un al municipi d’Aitona (al Segrià), un a Balaguer (la Noguera), i un a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès). La tria d’aquests municipis s’ha fet tenint en compte aquells on la Companyia més intensament desenvolupa la seva activitat de generació amb centrals i d’acord amb el Departament d’Ensenyament. Els centres educatius podran facilitar aquests dispositius als alumnes que no en tinguin de propis en cas de confinament del grup classe. Disposar d’un ordinador portàtil per poder seguir les classes de manera telemàtica redueix els riscos sanitaris. Es preveu, també, la formació en competències digitals oberta a tots els professors que hi estiguin interessats.

Aquesta actuació s’està duent a terme a diferents territoris de l’estat espanyol, a través de conselleries d’educació i ajuntaments. En total, se’n beneficiaran 5.000 estudiants de 500 centres públics repartits en un total de 160 municipis d’arreu de l’estat espanyol.  

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -