14.3 C
Amposta

En funcionament el nou dipòsit d’aigua que millora el subministrament del Poble Nou i dels Eucaliptus

Els treballs, finalitzats a principis d’aquest any, han suposat una inversió de més de 252.000 euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ja està en marxa el nou dipòsit d’aigua de Poble Nou del Delta i aquest dimecres s’ha inaugurat de forma oficial. Aquesta instal·lació ha permès millorar el subministrament d’aigua d’aquesta localitat i també del nucli de l’Eucaliptus. La inversió total de l’obra ha estat de més de 252.600 euros amb una ajuda de 81.000 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). L’Ajuntament d’Amposta multiplica per vuit la capacitat d’emmagatzematge de l’aigua, ja que fins ara hi havia un dipòsit de 70 metre cúbics.

La construcció d’aquest nou dipòsit, amb capacitat per emmagatzemar 600 metres cúbics, ha anat conjuntament amb la renovació de tota la conducció d’aigua que abasteix els dos nuclis ampostins. Aquest increment permetrà garantir el subministrament durant els mesos d’estiu, perquè a causa del turisme es produeix un increment de la demanda.

El director de l’ACA, Samuel Reyes, ha dit que s’ha de potenciar la “digitalització” en el sector de l’aigua i un dels “grans reptes és el telecontrol en els dipòsits i les captacions d’aigua”. Abans de l’acte, Reyes s’ha reunit amb l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, per abordar les infraestructures per al sanejament de les aigües residuals als nuclis de Poble Nou i l’Eucaliptus i ha avançat que abans de l’estiu ja estarà redactat el projecte de la depuradora de l’Eucaliptus i per al sanejament de Poble Nou ja hi ha “l’alternativa definida, gràcies al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) i el Consell Comarcal del Montsià”.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -