14.3 C
Amposta

Els veïns per l’AP-7 gratuïta qüestionen les rotondes de la N-340 a Alcanar

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El moviment veïnal Prou! AP-7 Gratuïta Ja ha requerit formalment a l’Ajuntament d’Alcanar (Montsià) informació sobre els motius que justifiquen la construcció de dos rotondes a la N-340, les previstes a l’altura de les Cases i a Alcanar Platja, per conèixer els possibles beneficiaris i perjudicats de la instal·lació. Sospiten que el suport del consistori a les obres, fins al punt de finançar la redacció d’un dels projectes, no s’explica només per motius de seguretat viària. Concretament, els veïns han presentat fins a sis instàncies al consistori, demanant des del projecte de construcció de la rotonda de les Cases encarregat pel mateix govern municipal a expedients d’obres, urbanístics o autoritzacions d’activitats a diferents partides de la zona d’influència de la rotonda i del tram local de la N-340 durant els últims anys.

“L’alcalde d’Alcanar (Joan Roig) té raó i, segurament, desconeixem les peculiaritats del territori”, ha ironitzat el portaveu del moviment veïnal, Llorenç Navarro, poc després de formalitzar els tràmits davant de les oficines municipals canareves aquest mateix dimecres al matí. L’objectiu de tot plegat, ha afegit, és poder “estar informats de qui pot resultar beneficiat o perjudicat amb la construcció de les rotondes”. El Ministeri de Foment preveu construir-ne fins a tretze en el tram de 60 quilòmetres entre l’Almadrava i les Cases d’Alcanar. Un fet, asseguren, que desvirtuarà la naturalesa de la via com a eix de comunicació.

Els veïns asseguren no entendre “l’interès una mica exagerat” en aquesta obra per part de l’Ajuntament canareu, que va arribar a finançar la redacció del projecte per construir la rotonda. “Es diu que per seguretat i no volem pensar el contrari. Però pagar, fins i tot, el projecte d’una rotonda és una cosa molt estranya, quan és coneixedor que s’han previst quinze milions d’euros a la carretera entre Vinaròs i l’autopista i allí, precisament, hi va un pont”, ha argumentat Navarro. “Ens estranya molt que amb aquesta facilitat no posin impediments a destrossar una carretera nacional quan saben que en nou mesos ja ni cobraran l’IBI de les autopistes i un 70% del trànsit no hi circularà”; ha afegit.

La documentació i informació requerida en sis instàncies diferents fa referència a expedients per construccions, obres, arranjament i pavimentació de camins, modificacions urbanístiques, llicències d’activitats en terrenys urbanitzats o rústics de partides com Mas d’en Serrà, la Calafa, Serramar o Alcanar Platja. També volen conèixer expedients de legalitat de restauració de la legalitat urbanística, els motius i la seva resolució final, així com els funcionaris i càrrecs polítics que van intervindré en les tramitacions.

La informació reclamada és, en alguns casos, de fins els últims onze anys. “Només utilitzem una eina molt important, com la informació i documentació, per poder parlar. A partir d’ara, possiblement molta gent ens anirà aportant informació, veïns o coneixedors. Tot és bo per intentar veure les ganes i la prioritat quan pensem que el necessitem ja és la recuperació de l’AP-7”, ha sentenciat Navarro.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -