14.3 C
Amposta

Els nens de les Terres de l’Ebre podrien ser els primers en deixar de dur mascareta a l’escola

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat que els nens i nenes de les Terres de l'Ebre de 6 a 12 anys, podrien ser els primers de deixar de dur mascareta a l'escola gràcies a la situació epidemiològica de la regió

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha fet un repàs de la situació epidemiològica del conjunt de Catalunya aquest dijous, que es troba actualment en una situació estable. Malgrat tot, Argimon ha recordat “que tot i que estem millor, encara no estem bé” i cal seguir vigilant l’evolució: “El nostre risc de rebrot és de 150, les nostres taxes d’infecció són de 80… per tant, tenim molt de recorregut de millora”, ha dit abans d’afegir que la represa total de l’activitat quotidiana després de les vacances i la mobilitat que implica podria fer empitjorar aquests indicadors a finals de mes. “Hem de reduir la infecció a casa nostra perquè, per exemple, l’alumnat pugui anar a classe amb més tranquil·litat, inclús sense mascareta”, ha declarat.

Aquest divendres al matí Argimon ha estat entrevistat per Lídia Heredia als Matins de TV3 on ha assegurat que els nens i nenes de les Terres de l’Ebre, de 6 a 12 anys, podrien ser els primers de deixar de dur mascareta a l’escola. Podeu recuperar-la aquí. Argimon ha argumentat que la situació de la pandèmia en aquesta regió és molt millor si la comparem amb el conjunt de Catalunya. A més, el secretari de Salut Pública ha confirmat que cada centre anirà a un ritme diferent pel que fa a l’ús de mascareta entre l’alumnat de 6 a 12 anys, depenent de la situació epidemiològica del seu entorn. Com a exemple ha dit que a les Terres de l’Ebre d’aquí una o dues setmanes donarà positiu un alumne per cada 14.000 o 15.000 nens, en canvi al conjunt de Catalunya hi haurà un positiu per cada uns 1.500 alumnes. A més, si es té en compte la població de 0 a 17 anys a les Terres de l’Ebre la taxa d’infecció és de 13 per cada 100.000 habitants, en canvi a Catalunya aquesta xifra se situa molt propera al 80. Malgrat tot, assegura que no hi pot haver relaxament, ja que la situació pot canviar ràpidament i s’ha d’anar seguint l’evolució dia a dia per evitar contagis i rebrots.

En aquests moments, el nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid és de 68 a Catalunya, el doble que aquest dimecres, quan eren 34, segons les darreres dades facilitades pel Departament d’Educació, però cap d’ells de les Terres de l’Ebre. Hi ha un total de 52 centres afectats, quan dimecres eren 27. Educació ha destacat que el 99,1% dels centres de Catalunya tenen la totalitat dels seus grups en funcionament. Del total de grups confinats, quatre són a llars d’infants privades, 12 a llars d’infants municipals, 16 a escoles de segon cicle d’infantil i primària, 11 a instituts d’ESO, batxillerat i FP, tres a instituts escola, 14 a centres privats concertats i vuit a privats. D’altra banda, roman tancada la llar d’infants Petit Montessori de Barcelona i s’hi afegeix l’escola bressol municipal de Gràcia. A Tarragona, hi ha quatre centres afectats, quan aquest dimecres era 1. Els centres es troben a Reus, Salou i Tarragona ciutat, tots ells amb un grup confinat.

Mapa del risc de rebrot per comarques | dadescovid.cat

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -