14.3 C
Amposta

Els Mossos incorporen 26 nous agents a l’Ebre dels 762 de tot Catalunya

S'ha reforçat especialment l'Àrea Bàsica Policial de Móra d'Ebre amb 11 agents

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha donat aquest dimecres la benvinguda als 762 nous agents de la 30a promoció que s’han incorporat als Mossos d’Esquadra en període de pràctiques. Després de l’any de formació, 468 mossos i 294 mosses han començat el temps de pràctiques que suposa l’inici de la seva carrera professional. Tot plegat amb l’objectiu d’arribar a una plantilla de 22.000 policies el 2030. De fet, abans que acabi l’any es convocarà una nova promoció de 850 places més, que s’afegeixen a l’actual promoció que s’està examinant ara mateix. Elena ha destacat que la incorporació de nous agents al cos respon també a la voluntat de crear una “policia de proximitat”.

L’Eva i en David són dos dels 762 agents nous que des d’aquest dimarts serveixen com a agents en pràctiques dels Mossos d’Esquadra. Ells dos tenen el destí a la comissaria de la carretera de Santa Coloma a Girona. Formen part de la 30a promoció dels Mossos i reforcen un cos que té la voluntat d’arribar a 22.000 policies el 2030, per formar un cos de “proximitat”. “Moltes vegades en seguretat se sent a parlar de forma molt agressiva i dramàtica. La seguretat no va d’això, va de que els agents siguin allà on viuen els veïns. Durant massa anys vam estar sense promocions i va quedar el cos raquític”, ha remarcat Elena.

Interior també ha concretat la distribució dels nous policies a les diverses regions policials del país. Així, la regió policial de Barcelona suma 215 agents, reforçant principalment l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Ciutat Vella (77 policies), la d’Horta-Guinardó (24), Eixample (20) i Sant Martí (19 agents).

A més, les dues regions metropolitanes es reforcen amb 240 agents. La Metropolitana Nord suma 136 policies i destaquen els 21 agents que suma la comissaria de Terrassa, els 15 de Badalona o els deu que s’incorporen a Granollers i Mataró. A la Metropolitana Sud hi destinen 104 policies, reforçant sobretot l’ABP d’Hospitalet de Llobregat (21 agents), Sant Feliu de Llobregat (onze), El Prat de Llobregat (deu) o Martorell (nou).

77 mossos al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

El repartiment d’agents de la 30a promoció de Mossos permet incorporar 51 policies a la regió policial del Camp de Tarragona, amb un reforç destacable al Vendrell i Reus, amb nou agents nous a cada comissaria, a més de Salou i Vila-seca i la ciutat de Tarragona, amb vull a cada ABP.

Al seu torn, la regió policial de les Terres de l’Ebre suma 26 agents, reforçant especialment l’ABP de Móra d’Ebre (onze agents), Gandesa (sis) i Amposta (quatre). També s’han incorporat tres agents a l’Ametlla de Mar i dos a Tortosa.

La mitjana d’edat dels 762 nous efectius és de 27,9 i un 43,2% tenen estudis universitaris o superiors. Amb un any de formació fet, aquests nous agents encaren ara un període de pràctiques en què aplicaran els coneixements adquirits i desenvoluparan habilitats essencials per a la tasca policial, centrada en la defensa de la seguretat i el benestar de la ciutadania.

78 policies a les comarques gironines

La regió policial de Girona compta des d’ara amb 78 agents nous, entre els quals destaquen els tretze que s’incorporen a la ciutat de Girona, deu a Figueres, deu a la Jonquera i vuit a Blanes. En aquest sentit, Elena ha destacat que tant l’Alt Empordà com la Selva eren dues zones que tenien clar que volien reforçar.

D’altra banda, 55 mossos s’han incorporat a la regió policial Central, reforçant especialment la dotació a Vic (tretze agents), Manresa (dotze) Moià (sis). Interior ha destinat a Ponent i Pirineu Occidental un total de 97 agents, mentre que la regió policial del Pirineu Occidental es reforça amb 52 nous policies. L’ABP de Vielha e Mijaran suma tretze mossos, a més de Sort o El Pont de Suert amb deu nous policies en cadascun dels llocs.

A la regió policial de Ponent se n’incorporen 45, mentre que a la ciutat de Lleida hi destinen nou mossos en pràctiques, la mateixa xifra que a Mollerussa. També destaquen els nous agents de Balaguer o els set de Ponts.

Una demanda dels alcaldes

Elena ha reconegut que l’arribada de nous mossos permetrà destinar més efectius arreu del territori i cobrir millor alguns municipis. El conseller assenyala que durant els anys que no va haver-hi promocions va generar dificultats en moltes localitats per poder prestar el servei i rebien les queixes de pobles i ciutats. “Són faves comptades. Abans feien tot el que podien però mancaven mitjans i els alcaldes es queixaven”, ha remarcat.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -