14.3 C
Amposta

Els Mossos denuncien la propietària d’una granja il·legal a la Sénia

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els Mossos d’Esquadra pertanyents a la comissaria d’Amposta i a la Unitat Regional de Medi Ambient de les Terres de l’Ebre han denunciat una veïna de la Sènia (Montsià) per criar i comercialitzar conills d’Índies de manera il·legal.

El passat 10 de gener els agents van personar-se a una granja abandonada de la localitat de la Sénia, al Montsià, a l’interior de la qual van observar que s’estava duent a terme la cria de conills d’Índies . Els animals, més de 1.000 exemplars, es trobaven dintre de gàbies i en algunes d’aquestes es barrejaven animals vius amb altres que havien mort. Les instal·lacions es trobaven molt brutes, trobant-se el terra ple de brutícia i excrements barrejats amb altres cadàvers.

Els policies també van constatar que aquesta explotació de cunicultura no disposava de cap tipus d’autorització per exercir aquesta activitat i que s’estaven comercialitzant els exemplars com animals de companyia sense passar cap tipus de control sanitari. Aquest fet, segons apunten els Mossos, és especialment greu per l’alta capacitat d’aquesta espècie en transmetre malalties a les persones.

Per tot l’exposat, els agents actuants van immobilitzar de forma preventiva els animals, i van denunciar a la responsable de l’explotació per diverses infraccions del Decret Legislatiu, 2/2008 de Protecció dels Animals. Aquests fets seran posats en coneixement del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, organisme competent en aquesta matèria.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -