14.3 C
Amposta

Els Consells Comarcals de Terres de l’Ebre aborden de manera conjunta els problemes del territori

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El passat dijous 14 a Alcanar, va tenir lloc una reunió entre els presidents i les presidentes dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre: Joan Roig (Montsià), Xavier Faura (Baix Ebre), Gemma Carim (Ribera d’Ebre) i Neus Sanromà (Terra Alta).

El president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig, va voler destacar la importància de la trobada: “Si les quatre comarques que conformem les Terres de l’Ebre treballem conjuntament, serem més efectius, atendrem més necessitats i per tant podrem arribar més lluny”. El també alcalde d’Alcanar, va voler destacar que el treball conjunt dels consells comarcals de Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d’Ebre, ha de servir per empoderar les Terres de l’Ebre i reivindicar el territori a Catalunya: “Hem de fer valdre les Terres de l’Ebre, un territori únic al centre dels Països Catalans, que desgraciadament avui encara no gosa del reconeixement que es mereix”.

Un dels principals temes tractats a la reunió va ser el cobrament dels ajuts de les pluges torrencial d’octubre del 2018 i els ajuts derivats de les destrosses causades pel temporal Glòria. Un assumpte cabdal per a “la recuperació d’un territori que abraça un ecosistema molt i que ha sofert molt amb els temporals ocorreguts últimament”.

Un altre dels temes que van abordar en la reunió els quatre presidents i presidentes dels consells comarcals ebrencs és la promoció dels productes qualitat de quilòmetre zero i l’ecoturisme. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, ha manifestat: “Des dels consells comarcals hem d’ajudar els petits productors amb producció de quilòmetre zero, bé sigui agrícola, pecuària o aqüícola a difondre la qualitat dels seus productes, especialment a aquells que tenen la marca Ebre Biosfera.” Faura ha recordat que des del Consell Comarcal del Baix Ebre s’ha sol·licitat un projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT), anomenat Ebre Bioterritori, que potenciarà models de negoci innovadors i sostenibles, i entre les actuacions previstes s’inclou la promoció de la marca Ebre Biosfera.

La trobada tampoc es va oblidar del sector educatiu i social, els quatre presidents i presidentes dels consells comarcals de Terres de l’Ebre també vam mirar com reforçar els serveis de transport escolar i de transport adaptat que ofereixen, a més d’abordar la millora del servei de menjador escolar a les quatre comarques. Els presidents i presidentes dels consells comarcals van qualificar la trobada de molt positiva per al territori, i van estar d’acord que les Terres de l’Ebre remen en bona direcció.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -