14.3 C
Amposta

Els comuns reclamen al Parlament la construcció d’un nou hospital per a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Catalunya en Comú Podem ha registrat al Parlament de Catalunya una proposta de resolució que insta el Govern de la Generalitat a construir a Tortosa un nou hospital que presti servei a totes les Terres de l’Ebre. La proposta reclama a l’executiu català que mantingui els compromisos adquirits en relació a la construcció d’un nou hospital més enllà de les millores d’accessibilitat que calgui emprendre a l’actual Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, la ubicació del qual no permet les ampliacions necessàries. Així, més al detall, la proposta de resolució també insta el Govern català a presentar en un termini de tres mesos un estudi de viabilitat de la construcció del nou hospital regional de les Terres de l’Ebre i a iniciar els tràmits d’inici del projecte de construcció del nou equipament.

La proposta es presenta després que en les darreres setmanes s’hagin pogut llegir i escoltar informacions i declaracions de representants del departament de Salut i altres càrrecs ebrencs dels partits que conformen el govern de la Generalitat que han generat dubtes sobre la construcció de l’aparcament promès al centre de Tortosa i que havia de servir per resoldre els problemes d’accessibilitat a l’actual Hospital Verge de la Cinta. En aquest sentit, la iniciativa parlamentària de Catalunya en Comú Podem defensa que «la construcció del nou hospital seria un revulsiu econòmic i social de primer ordre pel territori a partir de la creació de llocs de treball i millors serveis sanitaris per a les Terres de l’Ebre». Els comuns recorden que el govern català sí que manté els seus compromisos de construcció de nous centres hospitalaris a Girona i Tarragona i que, per tant, caldria atendre les necessitats de les Terres de l’Ebre en l’àmbit sanitari «amb la sensibilitat que correspon».

La proposta de resolució recorda que el departament de Salut de la Generalitat va anunciar la construcció d’un nou hospital a Tortosa l’any 2006 i que l’Ajuntament de Tortosa va arribar a treballar per a l’obtenció dels terrenys on construir el nou equipament. L’any 2011, amb l’inici de les retallades, els responsa bles del departament de Salut van qüestionar el projecte; però l’any 2015 responsables del departament de Salut van tornar a defensar la construcció d’un nou hospital per a l’Ebre tenint en compte la ubicació deficient de l’actual hospital.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -