14.3 C
Amposta

Entitats, Raval de Cristo, camins i voreres, eixos prioritaris del nou pressupost de Roquetes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En sessió ordinària, celebrada el passat 26 de novembre, el Ple de l’Ajuntament de Roquetes va aprovar inicialment  el projecte de pressupost per a l’exercici 2020 amb els vots favorables d’ERC (6) i les abstencions de PSC (2), Movem Roquetes  (2), Ciutadans (1) i els vots en contra de Junts per Roquetes-Ravaleta (2).

El pressupost per al 2020 ascendeix a 6.397.330,17 € i és un 1,26% superior al de l’exercici anterior, la qual cosa, en termes absoluts, suposa un increment de 79.356,31 €.

Pel que fa a l’apartat social i de qualitat de vida, un dels eixos d’actuació principals de l’equip de govern,  es millorar en el possible l’assignació a les entitats, i també se’n creen de noves, com l’assignació de 2.000 € al Comerç Agrupat de Roquetes, tot això a fi de garantir el bon funcionament del teixit associatiu del municipi i per tal de poder garantir tot el catàleg de serveis d’atenció a les persones que ofereix l’Ajuntament.

Cal destacar dels comptes per al 2020, l’import de 530.324,15 € destinat al capítol inversions que inclou, a més de la incorporació d’una partida per dur a terme la millora del carrer Major i Avda. Ports de Caro amb l’arranjament dels escocells, d’altres com la millora forestal de la zona de Cova Avellanes, la pavimentació de l’aparcament de la piscina coberta, així com la millora de la primera planta de l’edifici de l’Ajuntament.

També s’inclou a l’apartat d’inversions l’enderroc de la zona ubicada entre el carrer Murrall i el carrer Matarranya i l’adequació del Casal de la Raval de Cristo.

L’alcalde també ha volgut destacar les inversions que  es duran a terme als camins municipals  “Unes inversions en camins per a l’any 2020 que si li sumem la inversió que es durà a terme (215.313€) des dels Fons Financerament Sostenibles obtinguts del superàvit de l’exercici 2018,  sumaran  una inversió en camins de 514.313 €. Una quantitat en camins mai invertida, en un sol any, al nostre municipi”.

La regidora d’hisenda i dinamització econòmica, Tere Moreso, destaca que “hem volgut plantejar uns pressupostos de manera responsable i mostra d’això és la millora dels indicadors econòmics tal com demostren les últimes liquidacions del  pressupost i tal com demostra la reducció de l’endeutament municipal en mínims històrics. Passem d’una consignació de 735.288,61 € que teníem per amortitzar préstecs l’any 2015, a tenir-ne 206.075,73 € a la consignació del pressupost 2020, amb una previsió de ràtio d’endeutament del 27,80%, molt lluny del màxim permès per la llei que és del 110%”.

Finalment la regidora d’Hisenda i Dinamització Econòmica, Tere Moreso, també ha volgut ressaltar que “tot aquest esforç pressupostari s’ha pogut portar a terme sense augmentar la pressió fiscal a la ciutadania, ja que l’Ajuntament de Roquetes porta 7 anys consecutius sense augmentar les ordenances, amb una gestió cada vegada més transparent, eficient i responsable dels recursos municipals”.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -