CulturaEbreNotícies

Els Castellers de Tortosa participen a la diada de tardor de Vila-seca

Els granes no van poder realitzar l'actuació que esperaven però ja treballen en l'organització de la diada de les Colles del Sud

Aquest dissabte els Castellers de Tortosa van participar a la diada de tardor de Vila-seca juntament amb la colla dels Xiquets de Vila-seca, amfitrions de la diada, i els Xiquets de Cambrils. L’actuació es va iniciar a les sis de la tarda a la plaça de les Voltes, on els Castellers de Vila-seca van descarregar amb èxit un 2d6, un 3d7, un 4d6 i un pilar de 4. Per la seva banda, els Xiquets de Cambrils també van fer una bona actuació completant un 3d6, un 3d6 amb agulla, un 2d6 i un pilar de 4.

Pel que fa al paper dels Castellers de Tortosa a la diada, malauradament els de la camisa grana no van poder dur a terme l’actuació que desitjaven. Els del Baix Ebre van realitzar un intent desmuntat de 3d6, van descarregar un pilar de 4 i van fer un 3d6 conjunt amb les altres dos colles. En aquest castell cada colla va formar una rengla, els Xiquets de Vila-seca van aportar els dosos, els Castellers de Tortosa l’acotxadora i els Xiquets de Cambrils l’enxaneta.  La realització d’aquest castell, mostra i fruit de la germanor entre colles, va ser una idea de les dues colles tarragonines per tal que els ebrencs poguessin marxar de la plaça amb unes sensacions més positives; més encara si tenim en compte que l’estructura del castell va ser ben sòlida i les mides molt correctes.

Les 3 colles castelleres van demostrar la seva germanor fent un 3d6 conjunt / Font: Xavier Barrullas

Després de finalitzar la diada, Imagina Ràdio va poder parlar amb Jesús Arasa, Co-Cap de Colla dels Castellers de Tortosa; càrrec que comparteix amb Salomé Fortunyo. Aquestes són les valoracions que va deixar Jesús Arasa després de la diada a Vila-seca:

“No ha estat una bona diada per a nosaltres. Teníem moltes baixes d’última hora i finalment no hem pogut fer cap aleta. Hem tornat de plaça fent un castell conjunt amb els Xiquets de Vila-seca i els Xiquets de Cambrils, un pd4 a la ronda de pilars i ficant el nostre granet de sorra a les pinyes ajudant a que les altres colles descarreguessin els seus Castells. L’ambient entre les colles ha sigut molt bo i, tot i que no hem pogut fer els nostres castells, hem estat molt a gust. De totes maneres, sabem que si continuem treballant als assajos com ho estem fent, els resultats a plaça arribaran”.

Els Castellers de Tortosa fent la pinya del seu pilar de 4 / Font: Castellers de Tortosa

Els Castellers de Tortosa, colla fundada l’any 2015, no deixa de treballar i assajar pensant ja amb el dissabte 2 de novembre; dia on els granes acolliran a Tortosa la Diada de les Colles del Sud. L’acte aplegarà a més de 500 castellers a la capital ebrenca provinents de fins a 7 colles de la província de Tarragona.

En referència a aquesta Diada de les Colles del Sud, Jesús Arasa va aprofitar la conversa amb Imagina Ràdio per deixar-hi aquestes reflexions:

“Aquest any tenim una motivació extra de cara a final de temporada, ja que acollirem la Diada de les Colles del Sud, on entre d’altres Colles també hi seran els nostres veïns i companys els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta. Per moltes colles, com per nosaltres, serà la última diada de la temporada i per això ens esforçarem per tal d’acabar-la amb bones sensacions. Treballarem per fer una molt bona diada a casa nostra, i si assaig rere assaig veiem que les coses van com ens agradaria, potser ens plantegem portar a plaça algun castell nou per a nosaltres. Per a fer-ho necessitem molta assistència als assajos que queden, així que animo a tota la Colla (i a tothom que vulgui, és clar!) a fer l’últim esforç de cara a final de temporada”.

Els Castellers de Tortosa assagen els dimarts i divendres de cada setmana, a partir de les 20:00h, al Pavelló Firal de Remolins. I tal com assenyala un dels seus Caps de Colla, els assajos estan oberts a tothom que hi vulgui participar.

Redacció: Jordi Gaya

 

 

 

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close