14.3 C
Amposta

Els Castellers de Tortosa participen a la diada de tardor de Vila-seca

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dissabte els Castellers de Tortosa van participar a la diada de tardor de Vila-seca juntament amb la colla dels Xiquets de Vila-seca, amfitrions de la diada, i els Xiquets de Cambrils. L’actuació es va iniciar a les sis de la tarda a la plaça de les Voltes, on els Castellers de Vila-seca van descarregar amb èxit un 2d6, un 3d7, un 4d6 i un pilar de 4. Per la seva banda, els Xiquets de Cambrils també van fer una bona actuació completant un 3d6, un 3d6 amb agulla, un 2d6 i un pilar de 4.

Pel que fa al paper dels Castellers de Tortosa a la diada, malauradament els de la camisa grana no van poder dur a terme l’actuació que desitjaven. Els del Baix Ebre van realitzar un intent desmuntat de 3d6, van descarregar un pilar de 4 i van fer un 3d6 conjunt amb les altres dos colles. En aquest castell cada colla va formar una rengla, els Xiquets de Vila-seca van aportar els dosos, els Castellers de Tortosa l’acotxadora i els Xiquets de Cambrils l’enxaneta.  La realització d’aquest castell, mostra i fruit de la germanor entre colles, va ser una idea de les dues colles tarragonines per tal que els ebrencs poguessin marxar de la plaça amb unes sensacions més positives; més encara si tenim en compte que l’estructura del castell va ser ben sòlida i les mides molt correctes.

Les 3 colles castelleres van demostrar la seva germanor fent un 3d6 conjunt / Font: Xavier Barrullas

Després de finalitzar la diada, Imagina Ràdio va poder parlar amb Jesús Arasa, Co-Cap de Colla dels Castellers de Tortosa; càrrec que comparteix amb Salomé Fortunyo. Aquestes són les valoracions que va deixar Jesús Arasa després de la diada a Vila-seca:

“No ha estat una bona diada per a nosaltres. Teníem moltes baixes d’última hora i finalment no hem pogut fer cap aleta. Hem tornat de plaça fent un castell conjunt amb els Xiquets de Vila-seca i els Xiquets de Cambrils, un pd4 a la ronda de pilars i ficant el nostre granet de sorra a les pinyes ajudant a que les altres colles descarreguessin els seus Castells. L’ambient entre les colles ha sigut molt bo i, tot i que no hem pogut fer els nostres castells, hem estat molt a gust. De totes maneres, sabem que si continuem treballant als assajos com ho estem fent, els resultats a plaça arribaran”.

Els Castellers de Tortosa fent la pinya del seu pilar de 4 / Font: Castellers de Tortosa

Els Castellers de Tortosa, colla fundada l’any 2015, no deixa de treballar i assajar pensant ja amb el dissabte 2 de novembre; dia on els granes acolliran a Tortosa la Diada de les Colles del Sud. L’acte aplegarà a més de 500 castellers a la capital ebrenca provinents de fins a 7 colles de la província de Tarragona.

En referència a aquesta Diada de les Colles del Sud, Jesús Arasa va aprofitar la conversa amb Imagina Ràdio per deixar-hi aquestes reflexions:

“Aquest any tenim una motivació extra de cara a final de temporada, ja que acollirem la Diada de les Colles del Sud, on entre d’altres Colles també hi seran els nostres veïns i companys els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta. Per moltes colles, com per nosaltres, serà la última diada de la temporada i per això ens esforçarem per tal d’acabar-la amb bones sensacions. Treballarem per fer una molt bona diada a casa nostra, i si assaig rere assaig veiem que les coses van com ens agradaria, potser ens plantegem portar a plaça algun castell nou per a nosaltres. Per a fer-ho necessitem molta assistència als assajos que queden, així que animo a tota la Colla (i a tothom que vulgui, és clar!) a fer l’últim esforç de cara a final de temporada”.

Els Castellers de Tortosa assagen els dimarts i divendres de cada setmana, a partir de les 20:00h, al Pavelló Firal de Remolins. I tal com assenyala un dels seus Caps de Colla, els assajos estan oberts a tothom que hi vulgui participar.

Redacció: Jordi Gaya

 

 

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -